tisdag 15 november 2016

Pettson och Findus - juligheter. Måste ses!Hej!
Vilken härlig bionyhet! Pettson och Findus - juligheter, troligtvis årets bästa julfilm, har premiär 25 november. Jag och barnen älskar Pettson och Findus! "Tomtemaskinen" är min favorit och den tittar vi på några gånger under hösten fram till jul. Jag minns så väl julkalendern med samma namn och förra året var första gången som barnen tittade på den och den blev en ny favorit för dem och de har redan hunnit sett den i år igen. Ni som följer mig på Instagram såg säkert barnens snölykta här om dagen där de lämnat sina önskelistor - någon som de lärt sig från just filmen "Tomtemaskinen".

När min äldsta dotter var i 2-årsåldern kollade hon ofta på Pettson och Findus "Katten och gubbens år" och varje gång fick jag spola fram till slutet av filmen som handlade om julen eller "Pettson ont foten" som hon sa då. Varje gång samma sak, resten av filmen var av mindre vikt utan det var julavsnittet hon ville se (kanske brås på sin mor). Även boken har lästs många gånger. Och det verkar som att den nya filmen är lite löst baserad på just den boken.

Sonen har även han kollat mycket på Pettson och Findus och varje sommar åker vi till Julita gård i samband med vår bröllopsdag (vi gifte oss där) så att jag och maken får uppleva gamla minnen och barnen får hänga med Pettson och Findus som har sin gård där. Nu är det lillasysters tur att lära sig att älska "Petton" som hon säger men ännu är hon nog lite för liten för ett biobesök.

Det tråkiga är att vår biograf här i staden är under renovering fram till sommaren men min förhoppning är att vi kan åka in till Örebro och shoppa lite på stan, besöka Wadköpings julmarknad och då även klämma in ett biobesök. Så får det nog bli!

Ha en fortsatt fin dag och njut av trailern!


Inga kommentarer: