fredag 11 november 2016

Mjölkchokladtryffel - to die for

Hej! Nu är jag tillbaka efter några veckor i offline-läge. Snön ligger vit på taken även om jag gärna hade tackat ja till lika mycket snö som Stockholm har fått. Väderprognosen visar regn och varma vindar nästa vecka men jag hoppas att snön är tillbaka lagom till första advent. Jag är riktigt laddad för advent nu. Efter shoppingresan till Ullared förra helgen är jag helt inställd på jul nu och jag vill inget hellre än att stryka mina nya julgardiner i röd sammet, ta fram nya adventsljusstaken och riktigt frossa i den mer varma, ombonade känslan som hör julen till. Och baka såklart! Först ut är lussebullarna (nytt recept och ny fyllning ska testas i år) och att sätta pepparkasdegen. Och så småningom - fylla gottebordet med en skön blandning av kola och annat smaskigt. Idag tänkte jag bjuda på ett favoritrecept! Gillar man choklad så kommer man älska den här Mjölchokladtryffeln. Jag testade första gången förra året och det var en explosion av perfektion i munnen. Den är så len och riktigt smälter i munnen. Superenkla att göra dessutom. Tyvärr kan jag inte ta någon cred för receptet utan det är lånat från Fridas bokblogg (som för övrigt är full med bra recept både till jul och resten av året.) 

Foto: julbloggen.se
Mjölkchokladtryffel (ca 30 st)
1 dl Vispgrädde
1.5 tsk Sirap, vit
25 g Smör
250 g Mjölkchoklad
+ Florsocker & Kakao
Gör så här:Smält ihop vispgrädde, sirap och smör i en kastrull.
Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält ordentligt.
Häll upp tryffeln i en skål och låt svalna innan skålen ställs in i kylskåpet över natten (eller minst 5 timmar).
Blanda florsocker och kakao på en tallrik.
Rulla bollar av tryffeln och rulla de sedan i kakaoblandningen.
Lägg i en burk med lock och förvara i kylskåpet.
Klart! Gör för guds skull dubbel sats så slipper du snåla för dessa försvinner fort. Så sjukt goda och jag bara riktigt längtar till det är dags att baka dessa!

3 kommentarer:

Fias Jul - Let It Snow sa...

Detta recept lät ju både fantastiskt gott och enkelt! Perfekt, måste testas:)

Systrarna CochE sa...

Oj, det ser smaskigt ut.
Hoppas också att du delar lussebullsreceptet om det blir vällyckat! Jag är på jakt efter ett nytt recept efter många år med samma.

Anna sa...

Låter gott! Får jag nog testa närmare jul!