tisdag 29 november 2016

Chokladbollar med det lilla extra - måste testas!


Hej!

Äntligen hemma efter en härlig helg i ett snörikt Orsa där ett längdläger har fått inviga vintern. här hemma är det än så länge dåligt med snö men att det jag har läst så kan det komma snö i mitten av månaden som förhoppningsvis ska ligga kvar över jul. Vi hoppas att den väldigt positiva prognosen stämmer. 

Jag älskar chokladbollar! Om jag bara fick äta en typ av fika resten av mitt liv så skulle chokladbollar vara det givna valet. Och på bilden ser ni just en chokladboll. Men insidan överraskar. För några veckor sedan bjöd jag på ett recept på mjölkchokladtryffel, som är både enkelt och fantastiskt gott. Efter tips från Fridas bakblogg så gick jag ett steg längre, jag rullade in tryffeln i en vanlig chokladboll. Hallelulja! Så gott så jag nästan svimmade och släkten nästan grät av sorg när de fåtal jag tog med på julafton var slut. Ja för jag var så fräck att jag bara tog med några stycken, de var så jäkla goda att jag ville ha dem för mig själv så i år blir det dubbel sats. Minst. Ni tar bara ert gamla hederliga chokladbollsrecept och gör i ordning smeten. Ta därefter era väl kylda tryfflar och täck dem med chokladbollssmet och rullar till en boll och rullar i valfri topping. Pärlsocker blir det för min del. Sedan klart! Passar både till gottebordet som till julfikat.  Just överraskningsinnehåll i chokladbollar kan man variera i det oändliga. Om tid finnes ska jag prova att fylla dem med knäck i år. Det ska också tydligen vara en riktig höjdare. 

Annars då, hur står det till med julplaneringen? Är ni i fas? Jag har gjort en lista (älskar listor) för vad som ska hinnas på ett ungefär varje vecka. Den här veckan står det bland annat att jag ska baka lussebullar, saffransskorpor och göra pepparkaksdeg (precis klart). Jag ska dessutom leta upp en utegran, baka pepparkakor med kristyr med ungarna och eventuellt göra ett pepparkakshus (antingen i helgen annars gör jag det inte alls). Och fixa barnens paketkalendrar innan torsdag också. Helst skulle jag vilja klämma in en julmarknad och Pettson och Findus julfilm också men då jag återigen är sjukskriven för halsfluss (igen) är det lite oklart hur mycket jag orkar och hinner. 

Men nu ska jag smygpynta med en tomte eller två. Kramar

1 kommentar:

erica sa...

Men gud så gott det där verkade! Jag är också väldigt svag för just chokladbollar, ett väldigt underskattat bakverk.... Måste upp på vår lista, ja vi kör också listor. ;) Tack för tips!