söndag 23 oktober 2016

Frostbitna vinteräpplen - finaste vinterpysslet


Hej!

Dagen före julafton förra året fick jag en stund över och bestämde mig för att slänga ihop lite pyssel i sista minuten. Sockrade äpplen går inte bara väldigt snabbt att göra, det är vansinnigt fint när det glittrar i ljuslågornas sken. Det ser verkligen ut som frost, vilket för övrigt var en bristvara förra julen. Enkelt som sjutton är det också. Om man inte har turen att ha en trädgård med egna juläpplen så köper man bara ett gäng, förslagsvis Ingrid Marie (gärna så röda som möjligt). Penslar på med ägg och strör över socker. Låt det sedan torka. Lite sköra blir de och sockret kan lätt ramla av så försök att röra dem så lite så möjligt. Jag silade även över lite florsocker på några äpplen för att få en känsla av ett tunt snötäcke.

Sockeräpplen kan användas till mycket, hos mig fick de agera dekoration tillsammans med mandariner, apelsiner med nejlikor i och osockrade juläpplen i fruktskålen på gottebordet. De kan även bli ett vackert froststilleben eller användas till dukningen. Frostad frukt måste såklart inte enbart ses som julpynt eller julpyssel utan fungerar faktiskt utmärkt att ha framme hela vintern och kan varieras i det oändliga. 

Kramar



Inga kommentarer: