måndag 10 oktober 2016

Det här vet jag om julen 2016 so far - utmaning!


Förra årets sötaste tomteinvestering. Han bara stod där på en hylla och ropade på mig.
Fulsötaste jag sett.
Hej!

Nu jäklar bubblar det lite i julmagen. Imorgon ska Allers Julmagasin finnas i butik och den riktiga planeringen har satt igång. Efter att ha jobbat långhelg på jobbet har jag haft tid att lägga en bra grundplanering för december. Kikat på lite nya recept, gått igenom förra årets nya julgodisprojekt för att bestämma vilka som får hänga kvar ett år till och vilka gamla måsten som det inte blir en jul utan. Jag har provbakat en del gott vars recept jag tänkt bjuda på senare under hösten. I år blir det samma tänk som förra året, jag bloggar när jag har något vettigt att skriva om. Efter 9 år med julblogg (tionde säsongen nu) så har man skrivit om det mesta flera gånger så att presentera produktnyheter överlämnar jag till andra julbloggare (om det inte är något superviktigt såklart).

Det här vet jag om julen so far:

- Julafton spenderas till största del hos släktingar på landet (urskönt känner jag, blir liksom mer julfrid för min del då)
- Kvalitet framför kvantitet när det gäller julklappar till barnen (hur mycket jag än älskar att köpa julklappar så måste jag ha lite sundare köpvanor i år. Och de flesta klappar är redan klara och resten av klapparna bestämda.)
- Mer guld i granen! (Jaaaa! Jag får shoppa julkulor igen!)
- En jultripp till huvudstaden är ett måste! (Vilken tur för mig att jag nyss fick veta att vi blir bjudna av makens jobb till Stockholm på julbord och show i år igen)
- Jag skulle egentligen jobba julen. Förstå vad hemskt! Men eftersom jag fick gå upp i tid 1 oktober med nytt schema och helgbyte så slipper jag. Wihoo! Däremot åkte jag på nyår men jag jobbar på att få ledigt då också. 
-Jag jobbar på stadens julmarknad som är den absolut bästa i hela världen enligt mig. Skit! Måste hitta en ersättningsaktivitet alternativt klona mig. 
- Pepparkakshus ska göras. Punkt slut. Helst innan december för sedan blir det inte av. Kikade på mallar idag. Lusthus eller ett mer traditionellt bygge, det är frågan?
- Jag SKA läsa för barnen varje kväll i december. Även om de inte vill lyssna. 
- Snåla inte på Ferreron (Ferrero Rocher är det bästa jag vet och äts bara till jul. En stor ask måste köpas)
- Ett glas bubbel på julafton? Funderar på att införa det. Eftersom jag inte dricker snaps, julöl eller vinglögg (ingen alkohol alls på julafton längre) funderar jag på att unna mig ett glas bubbel istället som lugnar julstressen. Ett glas bubbel och en Ferrero. Jullyx!

Ungefär så långt har jag kommit med planeringen. Förra året, strax efter jul, skrev jag en lista på saker som kunde gjort annorlunda. Tips inför nästa år liksom. Liknande lista har jag gjort de senaste åren och det är otroligt hjälpsamt. Dock ligger listan på min gamla, urladdade, telefon som jag saknar laddare till i dagsläget. Men jag ska fixa den. Jag MÅSTE fixa den. 

Skickar vidare en liten utmaning till alla andra julbloggare. Berätta om vad ni vet om er jul 2016 än så länge. Vad är bra, vad är anus? Nyheter, ändringar och måsten. 

Kramar

2 kommentarer:

Jul i Laloland sa...

Årets bästa julbloggsinlägg hittills - jag hakar på!
Och Ferrero och bubbel - låter som du precis skapat en ny jultradition. Woot woot!

Ellinors julblogg sa...

Vilken rolig utmaning! Den hakar jag definitivt på.