fredag 9 september 2016

Julklappasplanering

Hej på er!

Visst börjar julvibbarna komma krypande nu när hösten är i antågande? Även om det är några månader kvar kan jag inte låta bli att börja julplaneringen redan nu. Det viktigaste, och absolut roligaste, är att planera julklappsinköpen. Förra helgen var jag i Stockholm på firmafest med makens jobb med efterföljande shoppingrunda. Och självklart kikades det lite på passande julklappar att skriva upp på inköpslistan. Makens julklapp köptes redan i januari så det är främst barnens julklappar som är kvar att köpa. Eftersom vi försöker hålla nere antalet julklappar så satsar vi på kvalitet snarare än kvantitet vilket gör att vi (jag) måste tänka till lite extra. En butik som jag alltid besöker i Stockholm är Krabat.se för där finns det just leksaker med kvalitet. Lite annorlunda, men tåliga, leksaker som är väl värda de extra kronorna de kostar. Jag köpte ingenting då, men jag planerar att åka upp till Stockholm lite närmare jul och om resan inte blir av så har de en webbshop med stort enormt sortiment. 

Min son älskar att leka med gubbar. Han kan sitta i timmar med sina plastgubbar. Det är soldater, zombies, djur och dinosaurier. Han är tokig i monster, riddare och andra fantasifulla gubbar. Hos Krabat har de ett märke som heter Papo med allt ifrån vanliga bondgårdssdjur till drakar och monsterriddare. Varje period han haft i livet har speglat en fascination för ett visst sorts gubbar. Vid 2-årsålder var det hästar, vid 3 år var det dinosaurier och nu som 4 åring är det som sagt monsterriddare och drakar. Under alla dessa perioder har vi hittat passande "gubbar" från Papo. Så vi fortsätter väl så i år också för de är en av få saker som håller för hans ganska hårda lekar. Till minsta lilla tösen som precis fyllt 2 år funkar det mesta. Där är det mer min egen smak som styr vilka julklappar det blir. Även till henne finns det massor hos Krabat och hade jag varit ekonomiskt oberoende hade jag köpt hela butiken bara för att det finns så mycket fint. Leksaksmat i trä, ekologiska dockor, dockteatrar, dockhus och välgjorda leksakskök i pastellfärger. Älskart! Stora dottern däremot har helt slutat med att önska sig leksaker. Nu är det tv-spel och Iphones som står på önskelistan. Inte riktigt lika roligt, varken för mig eller plånboken. Vad det blir i slutändan får vi se. Jag har ju några månader på mig att fundera. 

Ha en fortsatt fin dag!1 kommentar:

Sofies julblogg sa...

Hej! Är du intresserad av att vara med i en bloggstafett på temat "Julens bästa..."? Mer info finns här: http://sofiesjulblogg.blogspot.se/2016/09/vill-du-vara-med-i-bloggstafett-om-julen.html