torsdag 21 januari 2016

Presentjakten fortsätter

Hej!

Julklappsjakten är över sedan länge och den lämnar efter sig ett enormt tomrum. Jag älskar att planera julklappsinköp - skriva listor, leta upp bästa pris, köpa, bocka av, gömma undan, slå in och tillust placera under granen eller i julklappssäcken. Allt detta börjar jag med redan i slutet av sommaren och sedan är det en pågående process under hela hösten ända fram till dagen innan julafton. Det blir liksom som en enda lång juluppladdning. Men nu är det alltså slut med det och då får jag istället fokusera på det näst bästa - födelsedagspresenter. Jag har som bekant tre barn, två fyller år i maj och den lilla i augusti. Då kan man ju tycka att jag inte behöver ägna födelsedagspresenter en tanke förrän tidigast efter påsk. Men sån är inte jag. Paketjakten börjar nu! 

Jag älskar presenter som är unika, vackra att se på och tåliga och som överlever hårda lekar. Att prislappen är lite högre gör ingenting för rediga leksaker som jag ärvas av småsyskonen är en god investering. Hellre det en någon svindyr plastgubbe som luktar konstigt och som ändå inte håller mer än några dagar. Och för att hitta dessa guldkorn så måste jag börja i tid. 

Varje gång jag åker till Stockholm så besöker jag leksaksbutiken Krabat.se. trots att jag har passerat 30-årsstrecket så blir jag helt förtrollad där inne. Jag skulle kunna gå runt där en hel dag utan problem. Min äldsta dotter är lika såld hon och trots att det är flera år sedan hon var med till Stockholm senast så pratar hon fortfarande om Krabat och varje gång vi åker iväg och det är dags för mamma-och-pappa-åker-på-semester-utan-barn-present så är det nästan lag på att presenten ska köpas där. Och jag förstår henne. Sortimentet är något utöver det vanliga. Himmelriket för alla som har minsta lilla av barnasinnet kvar och så långt ifrån en traditionell leksaksbutik man kan komma. 

Och det är även hos Krabat som jag hittat första födelsedagspresenten 2016. En docka. Lillasysters första docka. Världens sötaste lilla docka. Endast 25cm lång vilket passar bra för små händer att släpa runt på. Dessutom är den ekologisk vilket är kanon när det ibland händer att saker och ting ska smakas på. En perfekt födelsedagspresent för en blivande tvååring. Men finaste rosa klänningen med älvor på. Födelsedagspresentjakten är inledd och nu kan jag bocka av första punkten på listan - check!

Kramar

1 kommentar:

Emma sa...

Jag har redan köpt första julklappen till nästa jul! ;) Gillar oxå att köpa presenter o brukar faktiskt tänka på både julklappar o födelsedagspresenter året runt :)