tisdag 15 december 2015

Mademoiselle Oiseau - den perfekta julklappen till vilken tjej som helstHej!
 
Om du bara ska bläddra i en bok till i hela ditt liv så ska du välja den här - Boken om Mademoiselle Oiseau! Det spelar ingen roll om du är 6 år eller vuxen, den är omöjlig att inte älska.
 
Boken handlar om 9-åriga Isabelle som av ett misstag hamnar i Mademoiselle Oiseaus fantastiska lägenhet mitt i Paris. Den handlar om udda vänskap, kärlek, drömmar och om livet. Berättelsen är magisk och helt galen och jag älskart! Den tysta, gråa, Isabella som lär känna den excentriska damen med sina kattor, fåglar och vackra saker och någonstans längs vägen börjar Isabella även att tro på sig själv. Det här är den ultimata julklappen till vilken tjej som helst. Man blir glad av att läsa den, man sugs in i boken och vill aldrig lämna den. Och jag kan ju vara sådär superduperdunderlycklig över att jag fick just den här boken som recensionsex.
 
 
Det bästa av allt är att det i höstas släpptes en uppföljare - Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka OCH en målarbok. Boken är skriven av Andrea De La Barre De Nanteuil och utgiven av Rabén och Sjögren. En riktig succé i flera länder och jag förstår varför. Den är illustrerad av den talangfulla svenska illustratören Lovisa Burfitt. Har du inte sett hennes bilder så har du missat något. Jag är galet svag för hennes skapelser och hade inte boken varit så fantastisk så att jag vill läsa den om och om igen så hade jag klippt ur varenda sida ur boken och ramat in för det är verkligen som små kontverk. Som en liten extragåva fick jag en rislampa som inte finns att köpa, med ett tryck ur boken Av Lovisa Burfitt, så snällt så jag blir alldeles rörd. Den har jag faktiskt slagit in som julklapp till mig själv utifall det är tomt med paket under granen till mig. Jag försökte ta egna bilder på illustrationerna men jag kan inte göra dem rättvisa, de måste upplevas.
 
Så ja löp och köp säger jag bara!
Än finns det gott om tid att beställa böcker för säker leverens innan jul. Priset ligger på ca 150kr för Boken om Mademoiselle Oiseau, 140kr för Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka och 80kr för Mademoiselle Oiseau målarbok.
 
Kramar
 
 
 
 

Inga kommentarer: