onsdag 2 december 2015

Jul i mitt sovrum

Bild: julbloggen.se
Hej!
 
Nu äntligen börjar jag närma mig slutet på detta julstök efter att ha svurit över tre stora julkartonger i en vecka som står placerat mitt i hallen. Idag ska de bort! Att julpynta tar verkligen tid för mig. Igår tog jag tag i den tråkigaste biten, att stryka alla juldukar så nu är de också på plats. Bara julgranen kvar men den får vänta till julveckan. Jag smackar upp allt pynt direkt. Varför dra ut på det liksom. Julen är så kort ändå. Däremot kan jag tala om att jag inte skulle pynta så här mycket om jag inte haft barn. Då skulle det vart mer sparsmakat. Less is more istället för more is more. På vissa ställen är det på gränsen till smaklöst. Men jag får bita ihop i några år. Det är ju kul att det finns några som finner glädje i alla mina gamla tomtar från tidigt 90-tal. Jag kanske skulle visa allt fulpynt någon dag för skojs skull. Det som är lite tråkigt med att ha en ettåring är att vissa ytor är helt julfria. Alla låga bord och bänkar gapar tomma som vardagsrumsbordet och den 3meter långa tv-bänken. Platser som annars visar upp favoritpyntet. Men det funkar inte. De små fingrarna är överallt. Men det blir ju fler jular.
 
Det börjar bli lite glest mellan inläggen nu. Man har så fullt upp med sitt julande och jag känner att jag inte riktigt är i fas. Har inte ens någon julgodislista så det är dags att ta tag i den biten. Men främsta anledningen till den dåliga uppdateringen sista veckan är att min rygg har pajat. Eller egentligen har den varit paj länge men jag jobbar nu på att göra den bättre och har fått strikta förhållningsregler om att inte börja mig, lyfta och sitta längre stunder. Och hur lätt är det att blogga om man inte får sitta? Hela julgrejen med pynt, bakning och pyssel har hamnat lite i kläm just nu. Det funkar men tar längre tid. Och så får det vara i år. Det får ta den tid det tar med allt och planeringen har jag slängt i soporna och tar det jag orkar för dagen. Samma sak här - det blir fler jular.
 
Dagens bilder är från mitt sovrum. Det är ganska så sparsmakat därinne för jag gillar att jula på nedervåningen där jag spenderar mest tid. Men en liten gran och favorittomten får bo där inne i år. Och såklart krubban som jag är så rädd om. Men den får ett eget inlägg. Lite annat har tillkommit sedan bilden togs i måndags. Lite rött behövdes. Och en julduk. För det är så julen är hos mig, jag flyttar runt och ändrar om hela december.
 
Ha en fin torsdag!
 

Inga kommentarer: