torsdag 10 december 2015

Högst upp på min önskelista

Hej!
 
Min man frågade mig här om dagen vad jag önskade mig i julklapp. Jag svarade det jag sagt tidigare - snälla barn, ett välstädat hem, nya raggsockor, chokladen Ferrero Rocher och något bra på tv. Men han var inte riktigt nöjd med svaret. "Får du ingenting så kommer du bli sur" säger han då. Ja kanske. Lite. Inte sur men lite besviken. Inte för att jag behöver något och det jag behöver kan jag faktiskt köpa själv. Men det skulle kännas tomt. Att inte få öppna ett paket på julafton. Som att något saknades. Som att ingen i hela världen tänker på en.
 
Så om jag får välja vad jag vill. Något som jag inte skulle få för mig att köpa själv och som jag tror att jag behöver men inte vet säkert eftersom jag inte har någon. Valet är enkelt - en gjutjärnskamin! Men inte vilken som helst utan det ska vara en hög med krona från Kamingruppen.se. En sådan skulle ge mitt liv högre livskvalitet. Tänk sprakandet. Doften. Skenet. Julstämningen från tidig iskall morgon till sen midvinternatt. Grilla marshmallows. Eller grilla äpplen som man gjorde förr. Och framförallt - extra värme i detta dragiga hus! En kamin är något som jag alltid saknat. Som jag längtat efter. Och bor man i ett gammalt hus från 1898 så ska man banne mig ha en kamin! Speciellt när de ursprungliga 4 (!!!) är borttagna.
 
Så kära make, kom inte och säg att jag är girig för du frågade faktiskt. Om du inte vill köpa en nu direkt och lägga under granen så funkar det finfint att vi spar lite varje månad och köper den under nästa år. Bara jag får en. Helst till nästa jul. Och tänk på att det faktiskt är en investering. Husvärdet ökar och uppvärmningskostnaden minskar. Så då kan man ju säga att det blir en julklapp till dig också. Bra va! Från mig till dig. God jul!
 

Inga kommentarer: