fredag 11 december 2015

Ett alldeles eget julrum

 
Hej!
 
Jag och barnen har något så lyxigt som ett alldeles eget julrum. Eller "rum" är väl att ta i men en stor julhörna är det. Och bara i år så därför har jag och barnen gått all in i detta utrymme.
 
Så här är det, vi har lite för många barn och för få sovrum. Jag berättade ju tidigare att vi i framtiden ska bygga nytt badrum på nedervåningen och när det är klart så ska badrummet som gud glömde på övervåningen rivas och bli ett barnrum till minstingen. Men fram tills dess ska hon få en egen hörna i hallen på övervåningen. Ett supermysigt utrymme med stora fönster ut mot balkongen. Men just nu är det mitt i en renovering som står väldigt still. Taket är klart. De gamla trägolven är framtagna och slipade men inte målade. Väggarna är helspacklade men även där saknas färg. Så det är minst sagt lite "ruffigt" men ändå charmigt. Och eftersom Lillasyster sover i brorsans rum för tillfället så står utrymmet tomt. Och det är ju lite tråkigt så jag har smackat upp flera stjärnor i fönstren, fixat en mysig sittplats för sagoläsning, öst in kramgoa tomtar, hängt upp barnens stora paketkalender och det bästa av allt - tomtelandskapet the deluxe version har fått flytta in. Det är inte vackert det kan jag säga  men det är gjort av kärlek och jag och barnen har låtit fantasin flöda. Och tomtar som varit nerpackade sedan slutet av 90-talet har äntligen fått se dagens ljus igen. Min personliga favorit i hela julhörnan är det snötäckta trädet ovan som jag köpte i Ullared med inbyggd LED. Fantiserar om att köpa fler sådana träd i olika storlekar för att få ihop en hel liten vindervärld nästa år. Ja jag erkänner, jag planerar julen 2016 redan innan lucia 2015. Sån är jag!
 
Kramar

Inga kommentarer: