torsdag 3 december 2015

Bastudrömmar

Hej!

En sak som jag drömmar om varje år när det är som kallast ute och snön ligger i höga drivor är att bada bastu. Helst skulle jag vilja ha en bastu mitt ute i ingenstans med en underbar utsikt över åkrar, ängar och skog täckt av snö. Och en klar stjärnhimmel såklart. Nu har jag tyvärr inte det eftersom jag bor mitt i stan. Men svärmor på landet däremot har en vedeldad bastu precis vid Arbogaåns kant och ett bastubad med tillhörande dopp i ån var makens julaftonstradition som barn. En sådan tradition vill jag ha någon gång i framtiden. Minus doppet då. Badkruka som jag blivit på äldre dar.
 
När vi flyttade in i vårt hus så fanns det faktiskt en bastu. Eller tanken var att det skulle ha blivit en bastu någon gång på 70-talet. Aggregatet kom dock aldrig på plats. Tyvärr. Men nu sitter jag här surfar runt på Bastuspecialisten.se och bastudrömmen har återigen väckts till liv. Så det står högst upp på min önskelista i år - ett bastuaggregat! Det kan ju vara världens bästa investering för en fryslort som jag.

Anledningen till att inte vi inte har satt in ett bastuaggregat redan är att vi planerar att göra ett nytt badrum på nedervåningen. Och då ska det banne mig bli en bastu. Jag flyttar runt, ändrar om och byter ut möblemanget på mina egna badrumsskisser för att kunna klämma in min bastudröm. Kanske att jag får offra mitt badkar på tassar eller en liten bit av tvättstugan. Men det är det värt. För tänkt att sitta där inne i värmen en midvinternatt och kika ut genom ett litet fönster på snön som yr. Ja det är min dröm, min bastudröm!

1 kommentar:

vita_margarita sa...

Vi har en vedeldad bastu med utsikt, är SÅ härligt att krypa in när man är frusen. Rådet är med andra ord<. bygg så snart som möjligt!