onsdag 4 november 2015

Sonny Angel julen 2015

Hej!
Jag är en riktig samlare. Ni som följt mig länge vet redan om det. En sak som jag samlar på är Sonny Angels. Eller egentligen är det väl barnen som samlar. Jag skyller i alla fall på dem. Och samtliga figurer är på deras rum så då borde de vara deras. Men det är jag som köper. Och betalar. För enkelhetens skull kan vi säga att vi samlar tillsammans.
För er som inte känner till Sonny Angel så är det en liten söt samlarfigur från Japan som sägs bringa tur och som har blivit omåttligt populär här i Sverige senaste tiden. Både hos barn och vuxna. Det släpps några nya serier varje år som säljs under en begränsad tid tex sommar, påsk, halloween och jul. Det kommer alltid fyra nya varje jul och numera även sex julkulor (där Sonnyn såklart kan plockas ur kulan). Utöver dessa finns det permanenta kollektioner i form av olika djur, blommor, frukter etc och dessutom finns det så kallade "Secrets" - eftertraktade Sonnysar som är mycket svåra att få tag i.
I år är julkulorna ett samarbete med det franska konditoriet Laduree. Härliga små bakelser i rosa, lila och turkos. Älsk på det!
Jag köpte min första Sonny angel för några år sedan men det var inte förrän i våras som jag (vi)började samla på riktigt. Väldigt kul men samtidigt farligt beroendeframkallande. Vi har en härlig gemenskap i en grupp på Facebook som heter Sonny Angel Sverige där jag är nybliven administratör.
Jag är inte en sådan samlare som måste ha alla utan enbart de som jag (och barnen) verkligen gillar kommer innanför tröskeln. Av julserien är det nog bara tomten som kommer få flytta in. Julkulorna däremot är to die for så den är redan förbokad till tjejerna att dela på.
Samlar ni på något speciellt?
Kramar

2 kommentarer:

AngelicasVärld sa...

Idag sprider jag nätkärlek på min blogg och tipsar om dig!

Hoppas du får en härlig dag!
//Angelica

trollet sa...

Kikar in via Angelica och ser fram emot lite julstämning=) Är barnen också med på fbgruppen;) Hihi...