tisdag 3 november 2015

Min önskelista 2015 - den vuxna versionen

God morgon!
Ett städad hem, en skön pyjamas, nya raggsockor, ett gudomligt doftande doftljus, något bra på tv:n och min favoritchoklad Ferrero Rocher. Det är min önskelista. Inga konstigheter. Så vill jag fira min julhelg. Bortsett från julafton då som är kaotisk men underbar på sitt sätt med hela tjocka släkten.

Jag har alltid önskat mig en massa saker. Men inte i år. 2015, året då jag fyllde 30 och äntligen kom underfund med vad som är det bästa med julen. Eller 2015, året då jag fyllde 30 och lite tråkig. Men det känns bra. Prylar kan jag köpa själv om jag vill ha. Och det kommer jag säkert göra också, unna mig något som jag önskar mig men som jag vet ingen annan kommer köpa. Kanske slå in det fint om jag orkar och lägga det under granen. Som sagt, inga konstigheter. Jag vill att allt ska vara enkelt i år. Ingen ska behöva känna stress för att jaga julklappar till mig. Enkelt a la Ernst.
När jag var liten och frågade mamma vad hon önskade sig i julklapp svarade hon samma sak varje år "En snäll och glad unge". Aptråkigt svar tyckte jag då. Men historien upprepar sig ironiskt nog. När mina barn frågar vad jag önskar mig säger jag likadant - "Snälla och glada barn. Gärna lite lugna också.". Och önska kan man ju alltid. Snälla barn brukar jag få. Även glada. Men med en hög nya leksaker och fri tillgång till julmust och julgodis så lär det där med "lugna barn" aldrig hända. Men det gör inget. Så länge jag får min Ferrero Rocher.

 Passa på att krama ur det sista av hösten nu. Inte många löv kvar på träden här. Dock lite oroväckande varmt för att vara november. Kom igen nu kylan och snön, vi väntar på dig!

 Kramar3 kommentarer:

Victorias jul sa...

Håller med dig. Min mamma var också tråkig tyckte jag som önskade sig snälla barn. Nu när man själv har barn så är det viktigaste att dom är glada och snälla. Jag och maken pratade om detta häromdagen faktiskt.

Systrarna CochE sa...

Väldigt bra skrivet! Visst är det mycket fint man kunde önska sej, men vi drunknar ju i prylar. Du sammanfattar vad som egentligen betyder något. :)

Josefin sa...

Brukar också önska mig snälla barn fastän jag inte tyckte om när min mamma sa så förut :D