tisdag 24 november 2015

Jag jular vidare

 
 
Hej!
 
Bara en ynka månad kvar idag till bästa dagen på året! Och ni vet ju hur fort än månad går nu när man blivit lite äldre. Det som förr kändes som en evighet rullar nu på i ett rasande tempo. Tyvärr. Så passa på att börja njut nu direkt och varje dag fram till den stora finalen.
 
Här hemma fortsätter julandet. På nedervåningen är alla stjärnor och ljusstakar på plats efter några arga timmars letande i garaget. Det är konstigt det där hur saker och ting plötsligt får ben och flyttar på sig. Den här gången var det min kära make som rensade förrådet i somras och stoppade in världens största ljusstakar i världens minsta skåp. Så jag fick börja med att limma och laga, men nu är de som nya igen. Men just då var jag inte jätteglad.
 
Idag är det övervåningen som ska bli ren. Barnen ska adventsstäda sina egna rum har de sagt så om deras julpynt kommer upp innan Lucia blir jag förvånad. Det är mycket som måste plockas bort och flyttas runt om alla julsaker ska få plats. Det är ett lika stort projekt varje år att trolla bort alla pastelliga ljusstakar och annat kraffs för i skåpen är det redan fullt. Och alla pelargoner som blommar alldeles för vackert för att ställa på någon vinterförvarning måste också flyttas runt för att göra plats åt julens blommor i fönstren.
 
Samtliga väderappar har utlovat plusgrader och regn idag. Det gör lite ont i hjärtat nu när det varit så vackert ute senaste veckan. Tyvärr är det så att mycket av min julstämning sitter i vädret. Jag har jättesvårt att ladda för julen när det regnar.
 
Men vädret kan ändrats fort även om det inte ser så hoppfullt ut de kommande veckorna.
 
Nu: Hinka kaffe och köra igång!
 
Kramar

Inga kommentarer: