onsdag 18 november 2015

Ett fulfint auktionsfynd vid namn Edvard


 
Hej!
 
Det är inte ofta som jag köper saker på auktion nu förtiden. Inte för att jag inte vill, jag älskar auktioner, utan för att skåpen är knökfulla och det inte går in en möbel till under detta tak. Men förra veckan var jag bara tvungen. Två nya tomtar fick flytta in. Just julsaker överlag fullkomligt älskar jag att köpa på auktion och loppis. Köper sällan nytillverkat (bortsett från i Ullared, elprylar och någon enstaka julkula möjligtvis). Så när jag såg dessa två tomtar på grannstadens nätauktionsfirma kunde jag inte hejda mig. Jag trodde att jag bjöd på två små tomtar. När jag hämtade dem var de i själva verket inte alls särskilt små. Och tokfula om ni frågar någon annan än mig. Och ja, de är kanske inga skönheter. Men de hör hemma hos mig.
 
Det här är den största tomten. Jag tror att han har fått namnet Edvard. Lite oklart i dagsläget. För er som inte vet det så döper vi (jag och barnen) alla lite speciella tomtar till namn på E av någon okänd anledning. Edvard är troligtvis från 60-talet och i perfekt skick, inte minsta lilla fläck på tygkroppen och sånt blir jag så glad av. Det var honom jag föll för. Och alla må tycka att han är hemsk, otäck, ful, otymplig att förvara, ha läskiga ögon som rör sig etc. Men han påminner om min son. Lite stort huvud. Stora blå ögon. Ruffsigt ljust hår. Och lååånga ögonfransar. Så därför blir det nog en Edvard för det var vad vår son skulle hetat om gravidhormonerna fått bestämma när han låg i magen.
 
Ha ni någon tomte som är så ful så han blir fin?
 
Kramar
 

Inga kommentarer: