torsdag 12 november 2015

Det här med paketkalender

 
Hej torsdag!
 
I år är det nya regler här hemma. Efter att stora dottern fått ha sin paketkalender i fred i alla år ska hon från och med i år dela kalender med sin bror. (Det blir hans första år med paketkalender efter att ha fått en pixikalender förra året.) Inte populärt från dotterns sida kan jag meddela. Men eftersom deras lata mamma varken vill slå in 48 paket (och senare 72 paket när lillasyster blir tillräckligt stor) eller tycker att det är nödvändigt med ännu mer småkraffs så får de öppna ett paket varannan dag. På Lucia och julafton får dock båda paket. Operation övertalning pågår dagligen från hennes sida om att återgå till det gamla systemet. Men det är bara att gilla läget. Alla paket är redan inköpta sedan länge och hälften är inslagna.
 
Sonen fick en stor kalendertomte från Maileg redan när han var 7 månader och tanken är att samtliga paket ska hänga i den eftersom dottern inte har någon egen. Vi har istället improviserat lite varje år och förra årets kalender är den på bilden.
 
Lillasyster här däremot en egen paketkalender som hon fick i julklapp förra året. Den har jag visat tidigare. Även den från Maileg i form av en ängel men endast öglor för fyra adventspaket. Så det kommer hon att få den dagen det blir dags. Färre paket men lite dyrare istället.

Dags att sätta fart med de sista paketen snart. Jag är alltid ute i så god tid med de första men så sitter jag och svär dagen innan 1 december till långt in på natten med de sista. Att man aldrig lär sig.

Ni föräldrar, vilken paketvariant kör ni? Slår ni små paket själva, köper färdig eller skippar helt? Och ni andra med flera barn, har alla barn varsin kalender?  Tell me!

Ha en fortsatt fin dag! 

3 kommentarer:

Amandas jul sa...

Här får båda en varsin, vilket innebär 48 paket. Trodde det skulle vara svårt att hitta på men jag är faktiskt klar för längesen så nu väntar bara inslagningen. Bah, nu när jag tänker närmare på det har jag ju bara två veckor på mig att slå in 48 paket, haha. Dags att börja...

Systrarna CochE sa...

Vi har två barn på 6 och 2 år. Hittills har min egen variant; skattjaktskalender fre-söndag fungerat bra. DÅ får barnen + far en skattkarta som leder till varsitt litet paket, som jag själv har handlat och slagit in. Än så länge ingen efterfrågan på paketkalender varje dag. Och när den dagen kommer tror jag de får nöja sej med att dela på en kalender och paket varannan dag.

Sandra sa...

Mina barn har haft köpta kalendrar innan, men i år ville de bara ha en varsin chokladkalender. Lite tråkigt tycker dock deras mamma, så de kommer få ha en gran på rummet där jag lägger adventspaket varje söndag. Då kan man köpa lite större rejälare saker. Mina barn har en tendens att lägga en massa småprylar överallt, som sedan bara kastas :-)