torsdag 22 oktober 2015

En bortglömd påse med juliga loppisfynd

 
Hej!
 
Det bästa med en garagerensning är, förutom att det blir lite ordning, att man hittar sådant som man glömt bort att man hade. Exakt så var det i somras när vi röjde i förrådet. Längst in i ett hörn hittade maken en påse som med nöd och näppe lyckades räddas av mig innan den hamnade bland resten av allt som skulle till tippen. I påsen låg gamla loppisfynd som varit borttappade och bortglömda i två år.
 
 
Änglaspel har en alldeles särskild plats i mitt hjärta. Det finns få ljud som är så starkt förknippade med julen som barn. Jag är lycklig ägare till ett antal änglaspel vid det här laget, både äldre och nyare modeller. Men det här är en modell som är lite annorlunda. Ett cirkusspel. Med hästar istället för änglar och en clown på toppen. Väldigt charmigt och ganska så gammalt.
 
I påsen låg också ett gäng med mycket gamla julkulor. De är vad man förr kallade för "sockrade", alltså beströdda med något som påminner om socker som får dem att glittra. Lite skavda och nötta men väldigt söta. 1kr styck gav jag för dem, loppisfynd när det är som bäst. På tal om sockrade julkulor. Dessa gav mig en pysselidé om att "sockra" nytillverkade kulor som man tröttnat på. En enkel grej att göra för att förnya dem lite. Förhoppningsvis hinner jag testa det i år.
 
 
Påsen är nu undanstoppad på ett bättre ställe så den inte glöms bort om cirka en månad när det är dags att plocka fram julsakerna.
 
Ha en fortsatt fin dag!


 

1 kommentar:

Julpussar Carina sa...

Åh, vilket fint änglaspel, var glad för det! :) Har letat efter ett likadant själv länge efter att ha sett en bild, men har trots idogt loppisletande inte hittat nåt än...