torsdag 10 september 2015

Saturnus glögg 2015 - jag vet smaken!

 
 
Hej!
 
Idag släpper Saturnus sina glöggnyheter för i år och jag har fått äran att vara först i Sverige att läsa deras pressrealese! Tack Saturnus för den äran! Det känns som att Saturnus nyheter kommer lite av skymundan av Blossa vilket jag tycker är konstigt. Det var många år sedan jag hörde att någon faktiskt gillade Blossas årsglögg medan Saturnus blir hyllad varje år för sina sucéer. Roliga smaker, bra pris och lättillgängliga (de roligaste nyheterna finns i var och varannan matbutik).
 Min favorit har helt klart varit hallon/lakritsglöggen, så otippad men så god. Det blir inte något jätteudda smak i år som tidigare. Men det kan bli väldigt lyckat ändå.
 
I år lanserar Saturnus en ny serie vid namn "Årets premium".
”Vår nya serie "Årets premium" kommer att bjuda på en ny smak varje år inspirerad av svenska smaker och svensk natur”, berättar Fredrik Lamorell, marknadschef på Saturnus.
 
Och årets smak är - Havtorn!
 
"Årets premium med smak av havtorn (2,2%vol, 50 cl ) har en frisk och fruktig smak med mycket karaktär och kommer att finnas i dagligvaruhandeln. Den kan serveras antingen rykande varm eller
frostigt kall med en isbit. Havtorn har växt utefter Sveriges kuster sedan istiden och trivs extra bra i
den kalkrika jorden och de salta vindarna på Gotland. De gyllene bären är
saftiga med frisk, syrlig smak som gifter sig väl med den söta glöggen."
 
Vi hoppas på en fullträff även i år och jag ser fram emot att testa den när den kommer ut i butikerna. Har själv aldrig smakat havtorn så det ska bli spännande.
 
En annan nyhet är deras ekologiska alkoholfria glögg och Saturnus är först i Sverige med att erbjuda just detta. Jättebra initiativ! Den kommer säljas både i vanlig butik och på Systembolaget och en flaska på 75cl kommer kosta 35kr och 50cl för 29kr. Det kommer även finnas en ekologisk vinglögg (12%)  på Systembolaget för dem som vill ha lite mer drag i glöggen.
 
Det kommer också komma en ny äppelvinsglögg smaksatt med Calvados som kommer säljas på Systembolaget (50cl 99kr) Just äppelglögg brukar jag börja julsäsongen med innan den mer traditionella glöggen tar över. Riktigt god när man vill smygstarta julen lite så även fast jag inte är överförtjust i just vinglögg så kanske det blir till att prova den här. Jag kunde lära mig att älska vin så då borde jag kunna lära mig att älska vinglögg.
 
Om ni som jag gillade Saturnus glögg med smak av hallon/lakrits så ska ni inte vara oroliga - den kommer tillbaka i år igen, i ny design. Faktum är att försäljningen ökar på just den glöggen varje år och det förstår jag. Även Pepparkaksglöggen och Lusseglöggen gör comeback i butikerna. Dessa missade jag att prova förra året men nu får jag alltså en ny chans.  
 
Ha en fortsatt fin dag!

6 kommentarer:

Amandas jul sa...

Spännande med Havtorn!

Charlie CS- Kulturtanten som älskar julen! sa...

Den ekologiska alkoholfria blev jag jätteglad för!

Äntligen Jul sa...

Jag tror Blossa lägger ner betydligt med pengar på reklam och deras flaskor är annorlunda (tar dock stor plats i skåpen ;-) Saturnus har lite att jobba på gällande marknadsföring, jag gillar deras "sockerfria" glögg!

Emma sa...

Mycket spännande!
Ska bli kul att smaka!

Anna sa...

Hej! Saknar dina inlägg på bloggen! Hoppas allt är bra med dig och familjen!

Kattis - bloggar om julen sa...

Tror inte det blir succé tyvärr.. Men hoppas man har fel! :)