torsdag 3 september 2015

Juldessert i lyxförpackning - nyheter från Picard

 
Hej!
 
Jag antar att det är flera som följer bloggen Hemma med Helena, som tidigare drev julbloggen Hellys jul. Men för er som har missat det så visade hon här om dagen de finaste ätbara nyheterna för i år. Det är det franska företaget Picard som säljer allt djupryst som bjuder på dessa ursöta läckerheterna. Tyvärr finns det bara butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala men jag hoppas att det blir en tripp till huvudstaden för min del innan jul och då måste jag in och kika på dessa vackra skapelser. Problemet är att jag inte vet hur jag ska få hem dem utan att de hinner smälta under den 1,5 timmes långa tågresan. Men de löser sig.
 
Julstaden ovan är chokladglass med chokladinnehåll. Vilket konsverk! Bara att hoppas att den håller sig lika fint i verkligheten som på bilden.

 
En liten stuga med chokladglass kanske vore något som juldagsdessert istället för klassiska Ris ala malta. Kupolen ingår dessutom för extra fin servering.


Hallongelé på marängbotten i form av små tomtar. Snacka om att gästerna skulle bli imponerade!
Tänkt att få bjuda på dessa på glöggminglet eller julafton. Eller kanske nyårafton i mitt fall eftersom jag inte ska fira jul hemma.
 
Jag har själv aldrig handlat på Picard men skulle gärna testa. Speciellt desserterna får det att vattnas i munnen på mig. Vet inte riktigt hur priserna är, något dyrare än i en vanlig matbutik antar jag men förhoppningsvis inte hutlöst dyrt, det är ju ändå vanlig glass vi talar om. Om än i lyxförpackning. Någon som handlat där och vet om det är prisvärt?
 
Ha en fortsatt fin dag!

5 kommentarer:

Tomtens morsa sa...

Vill ha, vill ha, vill ha..... attans att man bor på "landet"

Carro Julmysigt sa...

Såg riktigt gott ut.
Kanske kan det fungera med en riktigt bra kylväska och många isklampar?

Jennie sa...

Åh vad fina, har faktiskt en Picard rätt nära jobbet så jag får väl ta en promenad framåt december :)

Lillie - Merjul sa...

Åh, va fint! Jag gillar de små bakverken med tomteluvorna jättemycket!

Helena sa...

Halloj Madeleine!! Visst är dessa rätter helt galet fina! Får sånt enormt habehov och kan bara tänka mig hur det kommer göra succé på vilken julträff som helst. Och priserna är faktiskt inte så maxade som man skulle tro. Chokladstaden kostar 149:- och det vita huset inklusive kupa kostar 169:- Så klart mer ärn en GB big pack men dessa är ju så otroligt fina.
Jag är en stor fan av Picard och kan gå i god för att kvaliteten är fantastisk.

Stor kram

ps. de säljer kylväskor i butiken, så du kan få med en hem :)