onsdag 26 augusti 2015

Swedish Grace Winter - kanske årets finaste nyhet

 
Hej!
 
Årets bästa nyhet kom idag! Vackraste julservisen jag någonsin sett kommer snart landa i butikerna. Det är den klassiska Swedish Grace från Rörstrand som fått tillökning - Swedish Grace Winter. Den här måste jag börja samla på!
 
Det bästa är att den kan varieras i det oändliga med övriga delar från Swedish Grace. Tänk mattallrik med detta härliga mönster med en assiett ovanpå i enfärgat - rosa, vit, ljusgrön eller kanske ljusblå. Eller en blandning av samtliga. Eller så kör man jultema rakt igenom. För egen del börjar jag nog samla på mattallrikarna. Eller glöggmuggarna, de var ju så söta. Första posten på årets önskelista - check!
 
Enligt deras pressansvariga är detta inte en limited edition utan kommer finnas i deras befintliga sortiment. Bra för plånboken med andra ord när man kan köpa lite åt gången. Det kommer släppas i butik under oktober månad, den presenteras i 7 delar och kommer att kosta enligt följande:
 
Tallrik flat 27cm 239 kr
Tallrik flat 17cm 199 kr
Skål 60cI 199 kr
Mugg 30cl 149 kr
Gloggmugg 10cl 99 kr
Tallrik oval 32cm 449 kr Servetter 20-pack 59 kr
 '
Så här lyder texten i pressmeddelandet:
 
"Louise Adelborgs klassiska Swedish Grace presenteras nu i vinterskrud. Den omåttligt populära servisen, som fått en självklar plats i svenska folkets hjärtan och stått på våra middagsbord ända sedan premiären på Stockholms-utställningen 1930, har fått en ny, krispig dekor av formgivaren Katarina Brieditis.
I Katarina Brieditis design förvandlas Louise Adelborgs vajande veteax till strama granbarr, frostnupna mistlar och snöflingor, Servisen, som fått namnet
Swedish Grace Winter, kommer i vitt med en dekor som passar fint till vinterhalvårets stilfulla dukningar, med en modern touch.
 
"Det var ett svårt uppdrag eftersom Swedish Grace är så bra som den är! Jag ville inte ändra servisen och inte heller kamouflera den befintliga dekoren' , förklarar Katarina Brieditis. "Det finns en finstämdhet i Swedish Grace som jag ville understryka. Nuvarande dekor - de välkända veteaxen - skulle även kunna vara stickade maskor eller grankvistar, som båda forknippas med vinter. Jag tittade på skuggorna i glasyren och utgick från den mörkare tonen i färgerna för
att hitta en ny fargskala som matchar befintliga delar."
 
Resultatet är en servis för vardag och fest med ett skirt och sprött uttryck. Den nya servisen känns vintrig utan att direkt förknippas med jul. Det krispiga mönstret är både klassiskt och modernt och kan kombineras med samtliga befintliga farger.
Designikonen Swedish Grace har ökat i attraktivitet med åren och med de nya säsongsdelarna lär den bli än mer populär och sprida ljus och glädje hela
vintern."
 
3 kommentarer:

Kattis sa...

Älskar också den serien, så himla vacker. Ska köpa glöggmuggarna och servetterna till och börja med. Vill ha allt :)

Emma sa...

Ojojoj, vad fint!! Jag som verkligen gillar Swedish grace o har trånat efter att börja samla på den fast vi har tre olika serviser (som alla oxå är jättefina!) och så kommer den här!! Ännu svårare o veta vad man vill ha ju ;)

Kirsi sa...

Jag har servisen i vitt. Blir nog att köpa några saker från julserien.