måndag 22 juni 2015

Julböcker 2015

Hej!
 
Hoppas att ni haft en fin midsommar! Bara 6 månader kvar till jul och snart borde pressbilder från julkollektionerna börja dyka upp lite här och var på nätet. Några som alltid är ute i god tid är bokförlagen. Här tipsar jag om de kommande julböckerna som släpps i höst och som fångat mitt intresse."Julens söta: Praliner, småkakor och annat gott" av Jan Hed släpps preliminärt 3 november och beräknas kosta ca 187kr.
 
Glimrande jul, gnistrande vit pudersnö, doftande bakverk. Här får vi följa med Jan Hedh in i bageriet under den mest mytomspunna tiden på året. Ur innehållet: Chokladbräck med rostade hasselnötter, skånsk nötblandning, nougat och mandelstubbe, risgröt, kakor, godis, chokladpraliner - Det fulländade Gottebordet när det är som bäst! För att inte tala om vad julen vore utan hemmagjord ischoklad!

Enklare recept, alla med smak av julens kryddor och magi.


Hannus magiska jul släpps även den 3 november och priset är satt till 200kr.

Dråpligt, roligt och stökigt från första advent till Knut!

Skura golven till advent, sätta glöggen i tid och hitta den perfekta granen. Äta sig tjock på godis i soffan redan före julafton, bara för att man inte kan hålla fingrarna i styr. En massa skön atmosfär och ett härligt vinterlugn omfamnar den här boken, även om man så klart går upp i tempo när det närmar sig och kanske råkar bränna skinkan.

Julmat är tradition och ska så vara, men Hannu bjuder även på roligt nytänk och mycket grönt. Vackert, rockigt, väldoftande och i högsta grad tillåtande.


 Underbara Clara och Annakarin Nyberg ligger bakom boken God jul: Kakor, knäck karameller som beräknas finnas i handeln 21 oktober för 108kr.
 
December ... Nedräkningen inför jul har börjat och det är dags att sätta igång med julstöket, en massa härligt bak och pyssel. Det är en tid för gemenskap och också för att umgås över generationsgränserna.

I God jul­ - Kakor, knäck och karameller presenteras 25 recept på ljuvliga - och juliga - godsaker, såsom de självklara lussekatterna och pepparkakorna, men också pepparkakspannacotta, polkamaränger, juldadlar och mycket mer. Dessutom finns beskrivningar på roligt pyssel med förslag på både gå-bort-present och pynt.

"Underbara Clara" Lidström och Annakarin Nyberg är tillbaka med en ny bok efter succéserien Steg-för-steg, som uppmuntrar barn att baka, fixa och odla utan vuxnas inblandning. Nu ligger istället fokus på att göra tillsammans - och att låta julen och alla dess förberedelser bli en lustfylld tid med mindre stress och mer gemenskap!


 Klassikern Pelle Svanslös gör comeback i Pelle Svanlös firar jul. Den här får nog bli en julklapp till min son. Det är tradition här hemma med nya julböcker varje år till barnen. Släpps 5 oktober till den nätta summan av 95kr och passar barn i åldrar 3-6år.
 
Ljus tänds, julklappar lackas, och lussekatter bakas i stugorna. Julen är på väg till katternas Uppsala och Pelle Svanslös och hans vänner förbereder sig för fullt. Kattungen Frallan ska fira sin första jul, och Pelle har lovat att visa honom precis hur man firar - på katters eget vis, förstås. Men någon sätter käppar i hjulet, vem kan det vara? Ett stämningsfullt mysterium i ett snötäckt Uppsala.

I detta nya äventyr i Pelle Svanslös värld är julstämningen på topp, när lille Frallan ska lära sig allt om granen, advent och julsångerna. Pelle försöker att lära honom, men det är inte lätt. Det verkar som om någon försöker förstöra julstämningen... Och när det dyker upp dubbla tomtar på självaste julafton är förvirringen total. Kan Måns ha ett finger med i spelet?

Pelle Svanslös firar jul är den perfekta högläsningsboken att samlas kring i juletid. Ingrid Flygares illustrationer bygger på Jan Gissbergs klassiska Pellebilder och täcker den välkända världen med ett mjukt snötäcke. Berättelserna präglas förstås av Gösta Knutssons klassiska budskap: Trots att Måns, Bill och Bull ständigt försöker ställa till det för Pelle, visar Pelle att julens budskap är att våga vara snäll.


 
Sist ut har vi den här härliga boken med Astrid Lindgrens klassiska julsagor, Astrid Lindgrens jul, lyssningsbara dessutom. Den här måste jag köpa!  22 okt finns den att köpa och kostar ca 219kr.
 
Astrids egen röst är magisk! Astrids berättelser är magiska! Tänk er då vilken härlig kombination det blir i en stor, fin sagobok med tillhörande ljud! Lyssna på Astrid Lindgrens suveräna högläsning av sagor med jultema och bläddra och följ med i boken. En härlig sagosamling att ta med på resan, i bilen eller bara lyssna på och läsa där hemma i mysvrån. Och vilken fin julklapp!

Astrid Lindgrens jul innehåller sju stämningsfulla och roliga Astrid Lindgren-berättelser om julen. Vi får höra om Pippi, Emil, Madicken, Lotta, Barnen i Bullerbyn och några till, och boken är rikt illustrerad i färg och svart-vitt. Lyssna, läs och njut av både julefrid, julglädje och en del hyss!  


1 kommentar:

Annie sa...

Oj, oj det ser ut som om jag måste lägga pengar på någon julbok i år också! Jag älskar Hannus Vinterkalas så en julbok av honom skulle vara underbart! Och Underbara Clara är ju underbar så den skulle det nog också vara trevligt att ha... vad irriterande att de här människorna måste göra sådana lockande böcker haha!!