måndag 27 oktober 2014

Så här ligger det till...

Hej på er!
 
 Oj vad tiden går fort. Mitt bloggår brukar börja i augusti och nu är det snart november utan att jag kommit till skott. Självklart finns det en anledning till min bloggfrånvaro och det är att dygnet tyvärr bara har 24 timmar. Skulle behöva minst det dubbla just nu.
 
Ärligt talat trodde jag förra året att jag skulle sluta blogga. Att 2013 var mitt sista år med julbloggen. Det blev ett ganska hastigt avslut förra året. Sista inlägget skrevs med stor möda och det kändes som att jag gått in i väggen. Det var första julen hemma och jag gick verkligen "all in" med pynt, bakning, godistillverkning etc och allt skulle dokumenteras med kameran trots barnens stora missnöje. Just då kändes det som jag tagit på mig för mycket. Julafton var en mindre plåga och jag ville bara att alla skulle gå hem. Jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Mellandagarna minns jag inte, jag bara sov. Godisboret rörde jag inte. Julskinkan fick vi kasta får jag klarade inte av att se den. På nyårsafton tog jag mig i kragen och tog med familjen hem till vänner men helst ville jag ligga kvar i soffan. Jag hade konstant ont i magen och det tillsammans med tröttheten fick mig att undra om jag var sjuk på riktigt. Tankarna att jag drabbats av en vinterdepression kom allt oftare. Eller var det något ännu värre? Cancer? Jag började allvarligt tro att jag skulle dö. En sak var säker, just då avskydde jag julen och skulle stänga ner bloggen för evigt.
 
Tack och lov visade det sig att jag inte var sjuk. Och inte var jag deppig heller. Den 24 aug, 4 månader före julafton, föddes vårt tredje barn. En dotter. När jag testade positivt i mitten av januari föll alla bitarna på plats. Tröttheten, magvärken och avsmak för allt berodde på graviditeten. Nu har lillasyster hunnit bli 2 månader och suget efter bloggen börjar komma tillbaka. Lite av den mentala tröttheten när jag tänker på julen sitter kvar men jag känner att det håller på att lossna. Jag får se bloggåret 2014 som ett litet mellanår. Det kommer inte bli fullt ös i år men några hyffsade inlägg hoppas jag kunna knåpa ihop. Inga krav, inga måsten men när lusten faller på och tiden finns så kommer det ett inlägg eller två.
 
Dessutom finns jag på Instagram och där uppdaderar jag flitigare=)
 
Må så gott så länge!
Kramar

13 kommentarer:

Victoria sa...

Skönt att du inte var sjuk. Kul med några inlägg från dig i alla fall. Känns som om många av de "gamla" julbloggarna har ett litet mellanår i år.

BittesJul sa...

Åhh grattis.

Anonym sa...

Ta det lugnt, uppdatera när du har inspiration, annars låt det va.

/Marlene

Johanna sa...

Stort grattis!!! Blogga helt kravlöst, när du tycker det känns kul! Ser fram emot att läsa dina inlägg!

Dejans jul sa...

Vad ärligt och fint skrivet verkligen, gillar din blogg starkt men känn ingen press, när motivation finns och timmarna räcker till så, är det bara att köra:) jag har själv en dotter på 5 månader, så jag förstår helt o hållet. :) Ha en underbar dag!

Amandas jul sa...

Tråkigt att förra julen blev som den blev men jag kan tänka mig att det var värt det nu när ni fick en liten tjej i augusti :) Hoppas denna jul bli bättre, släpp kraven, det tänker jag göra!

Annie sa...

Allt som har med julen att göra ska vara en njutning; inte fyllt av stress:( Hoppas att den här julen blir bättre för dig, och STORT grattis till den nya familjemedlemmen:)

Josefine sa...

Grattis! Och välkommen tillbaka :)

Linda/Candygirl sa...

Men grattis.. vilken bra försenad julklapp att testa positivt. :-)

Charlie CS- Kulturtanten som älskar julen! sa...

Så skönt att du inte gav upp och väldigt bra att du inte var sjuk!
Ska bli trevligt att kika in här! Gillar din blogg väldigt mycket!

Systrarna CochE sa...

Grattis till den nya familjemedlemmen! Hoppas att det är julfriden som infinner sej istället før julstressen i år!

Jul i Laloland sa...

Tur att du inte var sjuk och en bebbe är ju världens bästa anledning att inte blogga tycker jag nog. Men trist att julen inte blev så härlig förra året, men det tar du igen i år, men med lite mindre press och stress hoppas jag!
Välkommen tillbaka!
Kram

Maries strålande jul sa...

Stort grattis till er lilla dotter!