måndag 9 december 2013

Om att vinna finaste priset

 
Ibland har man tur.
 
Njuter ni också av snön idag? Här har vi fått ca 15cm nysnö. Men underbart är kort. Imorgon väntas det bli 7 plusgrader och då är det slut på det roligare. Ingen mer snö i sikte innan jul så tyvärr ser det ut att bli en grön jul i år.
 
Men nu till något roligare. Jag berättade ju igår att Lillebror kammade hem första priset på muséet. En aning chockade blev vi när Farmor kom och överlämnade det finaste pepparkakshuset som någonsin vistats inom dessa väggar. Vi har inte ens kommit oss för att plocka ur det ur cellofanen, känns lite lyxigare så. Lillebror bryr sig inte nämnvärt om sitt pris. Han hade nog hellre mumsat i sig den enorma marispangrisen som var andra priset. Men jag funderar på en sak. Hur länge håller sig ett pepparkakshus? Kan man spara det i ett år utan att det möglar? Jag kommer inte ha hjärta att hamra sönder det i januari för ett så här fint hus kommer vi nog aldrig ha igen.
 
Det enda negativa med att ha ett proffsigt pepparkakshus hemma är att mitt egna lilla pepparkaksprojekt helt plötsligt inte ser lika fint ut längre. Jag var så nöjd med mitt sneda lilla bygge och såg fram emot att kleta kristyr på det som avslutning. Den där kristyren känns inte lika lockande nu när man har ett mästervärk att titta. Men man kan ju inte ha för många pepparkakshus tänker jag.
 
Nu ska jag fylla på skafferiet inför veckans julbak.
 
En trevlig start på veckan önskar jag er!
 

 

4 kommentarer:

Erica AKA tomtens dotter sa...

1999 gav jag bort ett pepparkakshus. eller om det var 1998. Mottagaren sprayade huset med genomskinlig matt lack och förvarat det i en låda i förrådet. Det håller fortfarande. Kan vara bra att lägga en torrboll i lådan (sån som man har i husvagnar) så att inte luftfuktigheten tar kål på huset dock.

Kram

Linda/Candygirl sa...

men så gulligt.. och fint med cellofanet runt.

Fast ditt blir nog också fint.. det är nåt speciellt med det man gjort själv.

Victorias Jul sa...

Vilket fint hus

Anonym sa...

Jag sparade ett pepparkakshus en gång. Det gick inte bra alls. Året därpå hade det sjunkit ihop och var helt platt.