onsdag 4 december 2013

Julstädning, hallförtrollning och julplaner

Jag hade en gång en blogg.
 
Ja lite så känns det. Som att bloggen är borttappad och bortglömd. Men det är den ju såklart inte. Bara lite lågprioriterad just nu. Det kan ju tyckas lite fel att bloggen inte kommer i första hand nu när det äntligen är jul. Men faktum är att flest personer läser julbloggar i november och sedan sjunker besöksantalet ju närmare jul vi kommer. Åtminstone var det så förra året. Och alla år innan det.
 
Men självklart ska jag inte prioritera bort bloggen helt. Det kom bara lite mer akuta saker i mellan. Som Stockholmsresan som var fantastisk. Bra show, dålig mat. Lite fler julklappar blev det också så nu är jag 110% klar med inköpen. Nu ska allt bara slås in och jag har redan börjat lite smått. Tar lite i taget när lusten faller på.
 
En annan sak som tar mycket tid är att julstäda. Det som skiljer sig från tidigare års julstädning är att förut så innebar ordet "julstädning" att putsa finsilvret, vika om hela graderoben, tvätta lister med tandborste osv. I år innebär ordet däremot att röja på en byggarbetsplats. Och förtillfället kan jag inte i min vildaste fantasi förstå vad köksskåpens insida har med julen att göra. Nej flytta maskiner, ta bort slipdamm, måla lister och plocka spikar och skruvar är det som gäller i år för att vi överhuvudtaget ska kunna fira julen hemma. Men snyggt blir det. Ujuj, hallen är så fin så jag knappt vågar använda den. Vill inte förstöra den nymålade pärlsponten med fula spikhåll eller det lutade och vitoljade golvet med att gå på det. Och det rimmar lite illa med den välkomnande hall som jag har tänkt tokpynta tills våra gäster anländer på jualfton. Ska bara suga på karamellen några dagar till först innan jag sätter fart.
 
Så någonstans där är jag just nu. Mellan storröjning och hallförtrollning och planering. Lite pynt kommer fram dagligen när jag känner för att göra något kul och när jag mot förmodan hittar en ledig yta för ännu en tomte. Men nu är åtmionstone kameran fulladdad med bilder som jag vill visa er från mitt pyntade hem. Dessutom ska jag omedelbums sätta mig ner och skriva en snabb planeringslista för när jag håller allt i huvudet så känns det som att det låser sig och inget blir gjort. Något juligt varje dag fram till jul är mitt motto.
 
Ha en fin dag!
 
 

3 kommentarer:

Denise - Min Glittriga Jul sa...

Det är inte alltid tiden finns till bloggen, har man annat att göra så har man :) Älskar bilden i detta inlägg också, super fint!

Linda / Candy Christmas sa...

Tycker som att det låter som att du prioriterar helt rätt - just nu i alla fall. :-)

Anonym sa...

Men vi fortsätter komma in till din fina ljusa blogg ändå!
Jag har precis börjat julblogga och är inne i världens skrivarflöde. Skulle lätt kunna fylla nätterna och nätet med inlägg.