fredag 20 december 2013

Julens dofter just nu

Magiska juldofter!

Just nu, innan granen kommit in med sin makalösa doftboost, är det tre saker här hemma som sprider mer julkänsla än allt annat. Tre doftspridare närmare bestämt och just dofter är en sak som alltid varit starkt förknippat med minnen och känslor.
Hyacinter
De vita är vackrast men doftar alldelest för mesigt. Två vita är på gång att börja blomma och jag hoppas att de ska hinna till jul. Lilltjejen valde en rosa. Kan tyckas som en ojulig färg men den smälter in kanon här hemma och doftar alldeles lagom. En hyacint i ena hörnet av vardagsrummet och det luktar jul så fort man kliver över tröskeln. Precis som det ska vara.
Nejlikor och apelsiner
Enklaste pyntet som finns. Lilltjejen och jag gjorde en varsin och av någon anledning har de hamnat i taket i väntan på en bättre plats. Det tråkiga är att de luktar mindre och mindre och de ruttnar alldeles för fort. Men sånt är livet.

Den tredje doftspridaren är våra pepparkakshus. Lyx att ha två, ett i köket och ett i vardagsrummet. Vår hemmagjorda, lite fulare variant, står på godisbordet och bild kommer. Praktexemplaret som gjorts av ett proffs får hederplatsen i köket.
Njut av tiden så här strax innan jul. Den bästa tiden är nu!
Kramar

2 kommentarer:

Linda/Candygirl sa...

Du skriver precis som det är: Den bästa tiden är NU - strax innan jul.

Anonym sa...

SÅ vackert är att fira jul med tron välsignelse till Herren som har skapat oss för hans härlighet och att han kan älska oss och tag hand om oss in detta jul tid med i jul evnkelium som fröjd och grunden till gklädje och nytt start i kristus tack med välsignele ,keijo södertälje