lördag 21 december 2013

Godisbordet klart!

God morgon!

Dagarna rullar på och godistillverkningen och julpysslet avlöser varandra. Vad jag vet just nu har jag bakat färdigt för i år, allt godis är klart och det finns inte något speciellt pyssel jag vill göra heller. Så man kan säga att jag är helt i fas. Det enda som är kvar att göra är att underhålla julstädningen och lite slutfix.
 
I köket har jag gjort följande i år: Lussebullar, lakritskola, saffranskola, snickersrutor, Rocky Road-praliner, Saffranskladdkaka med vit hocklad och Gingerbread brownies.  Det räcker så känner jag. Det kommer tillkomma lite köpegodis och några av gästerna kommer också bidra till godisbordet så vi kommer vara sockerhöga här hemma långt in på nästa år. Precis som det ska vara.

 
 Så här ser det ut just nu. Det saknas en ljusslinga och allt godis såklart. Men det får vänta, annars kommer små barnfingrar att hitta dit. Alldeles lagom höjd för det nämligen. Mycket möjligt att jag får vika upp extra klaffen så att bordet blir större för nu när jag tittar på bilden inser jag att allt godis inte kommer få plats annars. Visst man kan sprida ut det på fler bord, men jag gillar att ha ett äkta godisbord med massor av gott på samma ställe.

By the way, årets pepparkakshus står ju också här. Lägger man huvudet lite på smed så ser det nästa rakt ut. Vi är nöjda här hemma. I alla falla så länge det inte står bredvid proffshuset för då blir det nästan pinsamt. Men så här för sig självt duger det alldeles utmärkt. Ett medeltida stadshus blev det i år. Första gången jag satt ihop det helt själv. Med limpistol. Lite fusk kanske men så mycket enklare och snyggare.

Nu är det längdskidor på TV. Den bästa vinterunderhållningen som finns. Tänk om Tomten kunde komma med ett par längdskidor till mig och lägga under granen. Men med tanke på kameran jag fick förra året så får jag nog vara utan paket närmaste 10 åren.

Sen ska vi ut till svärmors hästar med barnen och ikväll ska vi klä granen, en toppendag har vi alltså framför oss.

Ha en fin dag!
 

3 kommentarer:

Linda/Candygirl sa...

jättefint... ett sånt har jag aldrig gjort. Vi har i och för sig inte plats... men det skulle vara mysigt.

Jag sätter alltid ihop med limpistol. Det skulle inte funka med dom byggnader som ungen önskat dom sista åren annars...

Johanna sa...

Åh, vad fint!

Jul i Laloland sa...

Superfint!