torsdag 12 december 2013

En ny, barnvänlig och god variant av Rocky Road-praliner

 
Även denna dag spenderas i köket!
 
 
Yes, igår blev de lussebullar, lakritskola och snickersrutor och idag har det blivit två nykomlingar på godisbordet - saffranskola och Rocky Road-praliner.
 
Ikväll väntar ett Julspel på dagis med Lilltjejen och Lillebor ska ha ett litet Luciatåg. Tyvärr kan jag inte dela på mig så jag hänger med dottern och Maken med sonen men sen fikar vi tillsammans. Lilltjejen ska vara ängel och hon är så laddad! Tänk att det redan är Lucia imorgon. Har ni några Luciatraditioner?
 
 Jag tänkte dela med mig av receptet till just Rocky Road-pralinerna. Vet inte varför de kallas för praliner, för de är mer som en gegga och så många likheter med Rocky Road har de inte heller. Men busenkla att göra är de och alla kommer älska dem. Ett snabbt godis perfekt för gottegrisar. En bladning av choklad, sött och salt - gudomlig kombination.
 
Du behöver:
 
1,5 dl Daimkulor (en liten påse räcker precis)
1,5 dl saltade jordnötter
1,5 dl minimarshmallows
ca 100g mjölkchoklad (eller för all del mörk om man föredrar det)
 
 
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Blanda ner 1 dl av daimen, jornötterna och marshmallowsen.
3. Kleta ner i formar (något mellanting mellan knäckformar och bullformar blir bäst)
4. Toppa med det som blivit över och låt stelna (och förvara) i rumstemperatur.
 
KLART!
 
Njut av dagen!
 

 
 
 

2 kommentarer:

Anna sa...

Låter som nåt man borde pröva! Som tvåbarnsmor måste man ju bara älska snabbt julgodis! Sen måste jag ju pröva ditt lussebulle recept med! Du får nog ta och sluta att dela med dig av massa trevliga recept nu annars blir det jobbigt att hinna med allt innan jul för mig =).

Pernilla sa...

Låter gott! Men är dock inte särskilt förtjust i jordnötter, tror du det blir lika bra om man har i valnötter istället? :)