torsdag 5 december 2013

Min finaste julzon just nu

 
En krona bara värdig en riktig Lucia!
 
Regnet öser ner och den utlovade snön låter vänta på sig. Men den som väntar på något gott väntar ju som bekant alltid för länge. Jag känner att jag behöver snön nu för att komma i julstämning. Bakade pepparkakor alldeles nyss och hur mysigt det än är så förstör det där smattrande mot fönstret lite av känslan. Men SMHI har ju lovat snö i helgen, som dessutom ska ligga kvar, så jag hoppas att jag hinner ut i skogen en vända till innan snön lägger sig allt för tjock.
 
Varje morgon ringer väckarklockan kl 7 för att vi ska hinna med att kika på julkalendern. Hela familjen tycker den är riktigt bra och skådisarna gör ett kanonjobb. Ser spänt fram emot fortsättningen.

 
Tänkte visa en bild på min, just nu, finaste julzon. Den gamla luciakronan kommer från mormors vind och jag är så glad för den. Ljusen får tändas först på Lucia såklart. Jag tycker den är så praktfull och jag gillar tanken på att mina, sen länge, bortgångna släktingar har burit den på sitt huvud. Luciakronan vilar på ett gammalt handbroderat kuddfodral som får hoppa in som duk. Funkar fint det med. Lite fattigmanssilver, mina röda loppisljusmanchetter, en nött spegel som behöver limmas och en felplacerad tomte står också där just nu. Det råder ständig omflyttning just nu på alla julsaker. Har så svårt att hitta rätt. Men den här hörnan får nog vara som den är. Längtar till Luciamorgonen när ljusen får tändas. Ljusen kommer se maffiga ut när de reflekteras i det slitna spegelglaset.
 

Flugsvampar har stuckits ner lite varstans för den rätta julröda känslan. Är inne i en riktig flugsvampsperiod i år.
 
Nu ska jag passa på att måla lite och slå in paket.
Lite glögg till det och nybakade papperkakor. Det blir en finfin brunch det.
 
Kramar

1 kommentar:

Jessica sa...

Åhh, så himla FINT. Jag jagar lite smått en Luciakrona jag med, sitter på tradera med jämna mellanrum och suktar. Har inte slagit till på någon än, dock. Men nu fick inspirationen lite nytt lv igen, med ditt fina arrangemang. TAck för att du delade det med oss!