måndag 23 december 2013

En charmig pappersgirlang - enkelt, snabbt, roligt

 
Pysselkväll!
 
I lördags hade vi pysselkväll. Änglar av vackra papper som skulle bli en girlang stod på schemat. Lite trevande satte jag igång. Det blev en. Det blev två. Det blev tre. Och så rullade det på. Enkelt, roligt och sjukt beroendeframkallande. Långa, smala, breda, stora och små blev det. Några med gammaldags bokmärken. Och alla med olika papper men ändå fina ihop. Lite mörkrött blandat med grönt och smutsiga pasteller. Just the way I like it.
 
 
 
Tillslut hade klockan slagit mitt i natten och det var dags att packa ihop och gå hem. Inte mindre än tolv änglar hade jag med mig hem. Igår band jag upp de flesta på ett jutesnöre i olika nivåer och hängde upp i den tomma hallen. Jag blev jätte nöjd!
 
 
Gör så här:
 
Klipp ut ett stort papper och ett mindre, det stora blir kroppen och det mindre blir vingarna. Vik båda som ett dragspel. Ta det lilla dragspelet och vik det på mitten över det större dragspelet. Sätt en limklick (jag använder en limpistolen från Dremel, bästa hjälpen man kan ha) och ta ett tunnt band och vira några varv så att vingarna sitter ordentligt. Vik ut dragspelen litegrann. Klart! Busenkelt! Jag använder ingen mall utan går på känsla, gillar att ingen blir den andra lik. Och som sagt - galet beroendeframkallande! Bara fantasin sätter gränser.

Det enda som behövs i är papper (scrapppapper, inslagspapper, notblad, bokblad eller tapeter, allt funkar), en sax, lite snöre och lim. Man kan även limma fast ett huvud av en flirtkula vilket var tanken från början men jag fick inte tag i några. Det syns inte på bilderna men jag har även använt ett annat superverktyg från Dremel, en Versatip, och gjort små, små hål i pappret för att skapa fina mönster och ge lite liv i änglarna.
 
 

 Det var inte det enklaste att fotografera girlangen i den trånga och just nu ganska mörka hallen (jäkla mörkerväder). Men ni fattar grejen. Och för att skryta lite - den är faktiskt finare i verkligheten;)

Kramar4 kommentarer:

Linda/Candygirl sa...

Mycket vackert... gillas. Och ett pyssel som även barn fixar. Tack för tipset

Önskar dig en underbar julhelg med mycket mys och god mat.

Anna sa...

Så fin! Önskar dig och familjen en riktigt fin jul!

imlacking sa...

God jul! :)

Anonym sa...

Hej fina du! Vilken mysig blogg du har, den ger verkligen julkänsla! Jag har liksom du OCD (obsessive christmas disorder) haha ;) och tänker på julen dag ut och dag in. Jag har även ett jul-instagramkonto, så jag tänkte fråga om du ville göra lite reklam för den här i bloggen så kan jag göra samma sak :)
Min instagram heter @christmas_ilove
Hoppas du får en fin dag! Kram