fredag 20 december 2013

Årets juldukning - natur och vintagetema

 
Fyra dagar kvar!
 
Idag tog jag tag i juldukningen. Jag har länge haft en tanke i bakhuvudet på hur jag vill att juldukningen ska se ut på ett ungefär. Jag har letat inspiration på olika bloggar och kokat ihop det till en dukning som jag tror skulle bli fin. Redan i november var jag ute och letade i skogen efter det jag behövde.
 
 
Årets juldukning, som faktiskt är min första, går såklart i vintagetema med starka inslag från naturen. Lite torra grenar med vit mossa på, kottar och flugsvampar som omger den gamla ärvda ljusstaken blandat med udda porslin, olika gamla handdukar, kakformar som ljuslyktor och finsilvret. Det här är såklart bara en provdukning, en stor vit duk ska ligga under löparen och sen saknas det lite slutfix. Men det är skönt att få se hur bilden i huvudet fungerar i verkligheten så att man slipper stressa på julafton. Barnen får ett eget bord i samma stil men med LED-ljus istället för riktiga.
 
 
 
Det enda som saknas är fina glas, ångrar så att jag inte slagit till när jag hittat fina på loppis. Och inte ett enda snapsglas äger jag. Men det löser sig. Känns som att jag har kontroll på läget ändå. Så fort granen kommer på plats får jag anse mig själv som färdig för i år. Sen så blir det ju såklart lite sistaminuten städ och kanske lite pyssel eller bakning, men det är bara om andan faller på. Alla måsten är färdiga. Maten överlämnar jag åt maken.
 
 
Dagarna fram till jul är fullspäckade men jag hoppas hinna skriva några inlägg till för några godbitar har jag kvar att del med mig av.
 
Nu ska jag stöka vidare!
 
Kramar