fredag 22 november 2013

Tillbaka till det röda

 
Rött ska det va!
 
Nu vill jag ha in det röda hemma. Efter många jular med mycket vitt och silver längtar jag verkligen efter det julröda. Gå tillbaka till det gamla liksom. Barndomens jular. Det röda ger en mer ombonad myskänsla. Jag började redan förra året med fler röda kulor i granen och lite smådetaljer i rött. I år skruvar vi upp nivån ytterligare. Visst kommer det finnas mycket vitt och silver, det är svårt att komma ifrån när det är dessa färger, blandat med grått och pasteller, som är basen i mitt hem. Men fler röda detaljer att vila ögonen på blir det i år. Dessutom gifter sig rött väldigt fint med min favoritfärg mingrönt. De rosa tonerna hemma stoppar jag undan i väntan på våren.
 
De här enkla, men söta, gamla ljusringarna inköptes för några kronor på en lokal loppis och de ger en liten julkick till ljusstakarna. Mer avancerat än så behöver det inte vara för att skapa lite julfeelings.
 
Trevlig helg alla fina läsare!
Ni göra mig så glad med era kommentarer, era åsikter, tankar och beröm. Heja er!
 

 

6 kommentarer:

Agnes sa...

Okej julexperten!! Band min härliga dörrkrans idag (kunde inte hålla mig, hehe) men kan inte bestämma mig om jag ska hänga upp den nu eller vänta till advent nästa vecka. Vad säger du? Är det OK att hänga upp kransen så här tidigt??

Anna sa...

Jag känner oxå ännu mer dragning åt rött och barndomarnas jul i år än tidigare. Kanske blir så när man får barn och vill tillbaka till sånt man gillade och vill att barnen ska uppleva det med!? Sen spelar nog den naturliga trenden sitt med!

Härligt att du får beröm för din fina blogg. Många fina foton har du verkligen! Funderar på om jag kanske kan få låna iden med ljusringarna och länka till dig? Värsta bästa DIY grejen ju! Har ju massa träpärlor liggande.

Tack för inspiration!

Jul i Laloland sa...

SKa bli kul att se ditt nya "röda" hem =)

Huset bakom lindarna sa...

Älskar julen och hittade din Julblogg! Måste ju lämna ett spår efter mej! Här är en som tycker att rött är julens färg!
Kram/Finas mammis

Linda / Candy Christmas sa...

Rött hör liksom till Hos oss blir det rött, grönt och vitt/silver. Men på julafton brukar jag ändra dekorationer för att matcha ett visst färgtema - som jag tror i år blir limegrönt. Brukar vara häftigt att ösa på just till julmidagen när man haft "vanliga" juldekorationer i nästan en månad...

Julpussar sa...

Supersöta ljusmanchetter och en rolig DIY-idé! Och jag håller med dig ang det röda, fast för mig har julen aldrig varit sparsmakad i vitt & silver, jag har öst på med färg (ffa rött) så länge jag kan minnas! :)