fredag 15 november 2013

Loppisfyndat klassiska svampar

 
 
Äntligen fredag!
 
 Min dotter tror att allt vi äger är från loppis. Så är självklart inte fallet. Här om dagen frågade hon mig om mina trosor var köpta på loppis. Öh, nej de är de faktiskt inte. Även om det kanske ser ut så med tanke på den något sladdriga och urtvättade tyget. Där går även min gräns. Underkläder köper jag inte på loppis. Hon älskar att följa med till Röda korset för där kostar sakerna nästan gratis som hon uttrycker det. Hennes små slantar räcker oftast till en ny leksak (eller ett par skor, hon är galen i skor). Och som jag har väntat på att julen skulle anlända även till loppisarna och antikbutikerna i stan. Och äntligen har julen anlänt även dit. Har fyndat en hel del kul grejer senaste veckan. Personalen lovade att det skulle komma en massa mer julsaker närmare jul. Det ser jag fram emot.
 
De här söta gamla svamparna i spunnen bomull är ju gamla klassiker. Som barn minns jag dem från adventsljusstaken, nerstuckna i vitmossa. Tanken är inte att jag ska använda dem där, men det är inte omöjligt att några hamnar där. Utan dessa har jag tänk att ha som dekoration på julbordet på julafton när julmiddagen ska avnjutas med släkten här hemma i mitt kök. Det återstår lite grejer från skogen som måste hittas innan juldukningen är komplett så det får bli en tur snart innan snön kommer (om den kommer).
 
Söta är de i alla fall de små flugsvamparna och användningsområdena är oändliga. Jag som inte dränker mitt hem i rött vid julen gillar de små röda färgklickarna lite överallt som påmminelse om att det faktiskt är jul.
 
Trevlig helg!
 
 

1 kommentar:

Johanna sa...

De är en klassiker! Hos oss sitter de dock fortfarande i ljusstaken!