fredag 29 november 2013

Inför Stockholmsresan

Snart helg!
 
Här inne ekar det lite tomt mellan inlägget. Det är så mycket annat som tar tid just nu. Hallgolven som har lutats och ska vitoljas idag är prio ett för tillfället. Men just nu står jag och stryker julgardiner. Sen väntar världscupspremiären i längdskidor. Och så måsta jag packa. Är verkligen inne i en intensiv period. Och nu när julen ska fram på riktigt här hemma har jag inte samma behov att "jula genom bloggen" men snart så är jag tillbaka på banan igen. För första gången får tomtarna ligga kvar i kartongerna någon vecka till. Är kaos här hemma ändå med prylar överallt. Känner ingen längtan efter ytterligare saker att placera ut. Jag håller kanske på att bli normal?

På lördag sätter jag mig på tåget med maken och åker in till huvudstaden. Vi har blivit bjudna av makens jobb så det blir ett stort gäng som åker dit för julmiddag, show med Joe Labero och hotellövernattning. För egen del är jag mest pepp på några timmars shopping. Tyvärr har vi begränsat med tid den här gången så det gäller att vara effektiv.


Jag hoppas hinna med ett besök på Svenskt tenn. Egentligen är det ingen favoritbutik på något sätt, och ska jag få med maken dit är det nog strypkoppel som gäller. Hutlösa priser på många saker och alldeles för mycket mönster och färger för min smak. Men vissa produkter här får hjärtat att klappa lite extra. Älskar Estrid Ericsons elefanter och deras julsortiment är värd att kollas in. Jag ska även hämta ett tapetprov har jag tänkt. Den finns det ytterligare några godbitar som jag vill se live innan de hamnar på önskelistan. Kanske, kanske ligger det ett fint inslaget paket därifrån under granen.
 

Julkulorna med motiv från Elsa Beskows magiska värld är framtida klassiker tror jag. Dessa skulle jag vilja hänga i granen eller fönstret så jag hoppas att jag springer på dem under shoppingrundan.
 
Jag vill även in på Panduro, kolla NKs julskyltning och besöka några utvalda vintagebutiker. Kanske även ett stopp på Laduree för macaroner. Gamla stan och Söder skulle jag vilja hinna med men jag får nog se mig besegrad av klockan är jag rädd.

Gillar inte att stresshoppa och jag är tacksam över att alla julklappr redan är inhandlade så nu är det ren nöjesshopping som gäller.

Ha en fin helg!
 
 

2 kommentarer:

Karin sa...

Om du ska kika på NK:s julskyltning borde du också spana in julsortimentet på Illums Bolighus tvärs över gatan, på hörnet mot Kungsträdgården. Massor med fina dekorationer (bl.a. julkulorna på bilden)

Tankevågor sa...

NK har också kulorna. :-)

Lisbeth