måndag 11 november 2013

Hej då hösten

 
Hemma igen!
 
En galet rolig helg har jag haft och nu är jag öm i kroppen efter allt traskande inne på Gekås och i rumpan efter alla timmar i bilen. Även käkmusklerna stramar lite efter alla skratt. Underbart! Förutom en sliten kropp har jag även en hel del påsar med mig hem såklart. Mest julklappar till familjen. Inte så mycket julsaker. Vilket är bra. Men tråkigt. Lite bilder från julsortimentet i Ullared finns på Instagram.

Nya julstjärnor stod på inköpslistan men ingen av de som fanns föll mig i smaken. Och tanken var att jag skulle köpa mig en tredje Svaneholmljusstake eftersom den första brann upp och det inte räcker med de två jag har till fönstren i vardagsrummet. Men den fanns såklart inte i sortimentet i år.
 

I fredags tog jag mig en promenad för att känna in det sista av hösten. Lite sakta lunk sådär, pulsade i löv, vände på stenar, hjälpte sniglar över vägen...lite så. Grått, dimmigt med regn i luften var det. Typiskt novemberväder. Mysigt ibland men oftast inte. Löven har börjar blåsa iväg och lämnar kvar en ful lersörja. Snälla snön kom nu i dölj allt det döda och döende. Mörkret och gråheten tar kål på mig, mitt humör och mitt tålamod. Jag behöver ljus! Jag behöver energi! Snart kryper jag ner under täcket och ligger kvar där tills regnet förvandlas till snö. En liten tröst var att idag när jag vaknade och gick till dagis så hade det fula bruna förvandlats till ett gnistrande frostlandskap. Det duger bra för tillfället. Så vackert. Jag hoppas att det här är början på en kall och vit vinter. Rönnbärsträden är fortfarande fulla av röda bär och det ska ju tydligen vara ett bra tecken.

Vad har ni haft för er i helgen?

Ha en fortsatt finfin dag!
 
 

3 kommentarer:

Tove sa...

Hej! Den bästa julbloggen jag läst, du lyckas verkligen med att bringa julstämning! När jag läser din blogg sitter jag ofta med ljus, te och julmusik. Däremot har jag ingen bra jullista, så om du har det vore det så himla snällt om du ville lägga upp den här! Tack på förhand.

Anna - På landet Mot skogen sa...

Håller fullständigt med! Nu är det dags för snö och ljus, det behövs för att hålla orken uppe.

I den där degen hade jag flagad mandel. Det är skurna pepparkakor, efter ett Ernstrecept, och det var första gången jag gjorde dem. Blev mkt lyckat!

Victorias Jul sa...

Såg att du var ute efter en svaneholmsljusstake, har du sett att du kan vinna en på min blogg? Den avslutas i kväll kl 20 så om du inte redan tävlar kan du göra det