onsdag 20 november 2013

Granpremiär!

 
 Underbara grandoft!
 
I söndags var jag ute med barnen i skogen och letade mossa och minigranar. Några söta små bebisgranar hängde med hem och dem har jag nu tagit in.
 
 Den största av granarna står i köket, under de nyuppsatta hyllorna som just nu går i pastelliga färger men som snart ska byta skepnad och färgtoner. Den stora krukan önskar jag att jag kunde skryta med att jag gjort själv, men det har jag inte utan det är förra årets julklapp till mig själv som inköptes i Gamla stan. Två till granar ska placeras ut på väl valda ställen. Jag vette sjutton om de luktar så mycket gran egentligen, men jag inbillar mig det och det räcker.
 
När smågranarna åker in då känner jag i hela kroppen att det inte är långt kvar. Det pirrar till lite i magen och benen och jag älskar den känslan. Man är nästan i mål men ändå har man allt det roliga framför sig. Bästa tiden! Om bara det kunde bli lite vitt ute. Åtminstone lite frost tar jag tacksamt emot. Klart.se utlovar snö på torsdag men jag är tveksam om de har rätt. Det är alldeles för varmt ute.
Hur som helst är det i alla fall hög tid att bunkra glögg, pepparkakor, julbaksingredienser och annat så att jag kan gå all in när det nalkas december.
 
Kramar5 kommentarer:

Linda / Candy Christmas sa...

Åh så fint... nu blev jag sugen på gran... Vi har en stoooor (riktigt) inne från (som regel) första advent hemma i lägenheten. Och en liten halvhög (riktig också den) i vårt fritidshus...

Längtar så...

Anonym sa...

Väntar ivrigt på presentation:)
Vem du är, vad du jobbar med,
Fritid:) och framförallt hur julen kommit att blivit så stort för dig?:) måste kännas underbart med en så stor blogg :)

Systrarna CochE sa...

Åh vad fint och mysigt det ser ut! Nu fick jag oxå lust att få in en mini-gran. Ska en tur till Ikea i dag och har sett att de har några små buskar av något slag där.

Denise - Min Glittriga Jul sa...

Så fint, små granar är verkligen hur fint som helst, både diskret pyntade eller bara va som den är! Granarna bryter även av väldigt fint till vitt, och som du skriver doften, underbart!

Emelie - jul i tomteverkstan sa...

Åh du har så otroligt fint hemma hos dig Madeleine! :) väntar ivrigt på fler inspirerande bilder :) kram