måndag 25 november 2013

En framtida släktklenod

Hej!
 
I toppen på vår gran har vi en tråkig silverspira som jag köpt i London för många år sedan. Jag har länge letat efter den ultimata stjärna (för det SKA vara en stjärna) som kan bli kronjuvelen i julgranen. Ni vet som i de amerikanska filmerna där hela julgransklädningen avslutas med att mannen i huset sätter upp julstjärnan i toppen. Jag ville ha en framtida släktklenod som ska ärvas vidare till framtida generationer. Den måste vara hållbar, klara att tappas i golvet, överleva eventuella råttattacker och vara tidlöst vacker.
 
Förra året skrev jag ett inlägg om drömstjärnan nummer ett från Georg Jensen. Den har allt och lite till och kommer troligtvis bara bli mer värdefull med åren. Men med en prislapp på drygt 1000kr trodde jag att den för alltid skulle bli en dröm. Men, efter jul fick jag ett bra erbjudande med en fin liten rabatt som gjorde att jag slog till. Den var fortfarande alldeles för dyr men jag var en aning impulsiv vilket gav mig en lätt ångest halva våren. Men nu är den i alla fall min och i år ska den få göra premiär i julgranen. Ångesten har släppt och just nu ångrar jag inte en sekund att jag slog till. En julstjärna i palladium av självaste Georg Jensen kan aldrig bli en dålig investering intalar jag mig själv. Nu håller vi tummarna för att den sitter som gjutet i julgranen.
 
Kramar
 
 
 
 

8 kommentarer:

Linda/ CandyChristmas sa...

ja den var vacker..

Jag har en gammal gammal spira i skört glas i toppen. Den har min mamma ärvt från sin mamma och sen har jag fått den...

Jättevacker är den och jag älskar den. I fjol var dock granen för kraftig för att jag skulle kunna trä på den.. så vi fick vara utan toppspira. Så kan det också bli.

Johanna sa...

Vacker!

Frida Karolina sa...

Wow vilken stjärna! Och vilken fin blogg du har! Ha det gott! :) http://ivantanpåjulen.blogspot.com

Liie sa...

Wow riktigt vacker!

Anna sa...

Superfin! Har själv gått och sneglat på den, men tyckt som du att den är lite dyr. Perfekt när man får rabatt så det känns lite bättre när man köper den.

Julpussar sa...

Jag valde både länge och väl innan jag slog till på den andra varianten av toppstjärna från Georg Jensen. De är fantastiskt fina bägge två, och jag garanterar dig att den gör sig superbt i toppen på granen! Jag fullkomligen älskar min!!

Helen sa...

Sååå fin! Jag klickade hem en annan George jensen stjärn via yougov, himla nöjd för de är såå fina! Vi har stjärna i en gran och spira i en, vi har två granar nämligen:)

Victorias Jul sa...

Vilken fin, jag skulle också behöva en ny stjärna till min gran