måndag 4 november 2013

Det här med önskelistor och hur de levereras till Tomten

Äntligen november!

Hoppas att ni alla haft en fin helg. Min helg har bjudit på middagar, halloweenfester och alldeles för mycket godis. Jag var Askungen. Lagom avancerat när man även har två småttingar som ska kläs ut.

På tal om något helt annat. Önskelistor.

Att skriva önskelistor har alltid varit lite extra stämningsfullt tycker jag. Inget man haffsar ner på ett papper utan man ska sitta vid köksbordet med tända ljus och knåpa ihop en liten lista på vackert papper. Lilltjejen har tjatat sen i somras att vi ska skriva önskelista och det gjorde vi ikväll enligt proceduren ovan. Riktigt mysigt! Hon rabblade saker i 180 som hon sett på barnkanalernas reklam + lite annat som jag påmint henne om att hon behöver. Listan blev lång. Men min hjärna har redan valt ut några av de spretiga punkterna på listan som ska förvandlas till paket under granen. I ärlighetens namn ligger det redan en hög oinslagna julklappar i min garderob och väntar. Bäst vore nog att slå in dem ganska snart innan mina kära barn hittar dem. De brukar vara ganska bra på att nosa fram hemligheter och överraskningar i förtid. Och nu är ju julklappstagsen klara också så jag slipper blanda ihop dem. 
 
Tillbaka till önskelistan. När önskelistan var klar uppstod ett dilemma. Vad ska man göra med den? Ska man på klassiskt vis skicka den till tomten som ett brev? Ska man göra som Nalle Puh och låta den blåsa till Nordpolen med nordanvinden? Eller ska man göra som Pettson och Findus och stoppa in önskelistan i en snölykta och sedan kolla att den har rasat för då är det ett bevis på att Tomten varit och hämtat den?
 Hur gör ni andra som har småbarn?

Personligen gillar jag Pettsonvarianten bäst, kanske för att den filmen "Tomtemanskinen" är så mysig. Men då krävs snö, vilket vi saknar. Vi får helt enkelt klura lite på det. Än så länge sitter den bra på kylskåpet.

God morgon!


 
 

4 kommentarer:

Victorias Jul sa...

Dottern har skrivit önskelistor hur länge som helst, sen i somras tror jag. Vi brukar skicka den till tomten

Linda / Candy Christmas sa...

när bus var liten skickade vi iväg den - till Tomten. Då får man alltid svar också (även om svaret brukar komma efter jul... tillsammans med nån liten sak; ett memory, en sprattelgubbe att pyssla i hop...)
Nu får den helt enkelt bara hänga uppe. Men jag brukar alltid fota av den och spara den i fotoböckerna jag gör löpande. Den hör till julen och julens foton...

Eva sa...

Spännande fundering. Jag håller med om att Pettson-varianten är mysig. Men här har barnen även uppskattat att få välja kuvert och gå till brevlådan med sin önskelista. Det spelar kanske inte så stor roll hur man gör? Det viktiga är nog att man som förälder gör ritualen till ett litet äventyr. Tur att det är lite tid kvar som du kan fundera på hur ni skall göra.

julpussar sa...

Det blir nog första året med önskelista för oss i år, tack för inspirationen om vart man gör med den!