måndag 28 oktober 2013

Pysselpremiär


Nu har vi haft julpysselpremiär!

Jag som aldrig brukar tjuvstarta tyckte faktiskt att det var lite skönt att för en gångs skull börja i tid. Mitt pysselförråd är ganska begränsat. Men lite pyssel som blivit över från förra året hittade jag, plus lite nyinköpt från Panduros julrea. Jag inser att jag saknar en hel del basgrejer som behövs när man ska pyssla. Som tur är det inte långt till mamma som har ett eget pysselrum med allt man kan tänkas behöva. När jag botaniserade bland mitt lilla lager så slog det mig att jag verkligen har gått all in och köpt i stort sett varenda pysselset från Tilda förra året. Så kan det vara. Har kikat lite på några pysselsatser från Tildas nya julsortiment och jag skulle utan problem kunna gå all in i år också.

 
 
 Att pyssla med barn blir aldrig som man tänkt sig. Jag hade massor med idéer men Lilltjejen ratade hälften. Ídéerna som blev över sparar jag till december när en barnfri pysselkväll väntar. Vad gjorde vi då? Jo vi gjorde glammiga ekollon till granen, kottgranar och tags till julklapparna. Känns som att både julen och paketen kommer få en lite pastellig touch i år.
 

 
Det här med tålamod är en bristvara hemma hos oss. Jag känner paniken växa i takt med att glittret och skräpet sprider sig över köket. Tack och lov har Lilltjejen lika kort tålamod som jag och tröttnar ganska fort. Efter två tags och några ekollon gick hon vidare till att dega med lera istället. Då kunde jag äntligen fokusera på mitt. Just nu ligger allt på tork så slutresultatet visar jag senare.
 
En liten fråga till er som julpysslar mycket. Spar ni allt? Tar ni fram det varje år eller gör ni nytt? Såklart är det kul att spara det som barnen gör men ens eget kraffs känns lite passé efter en jul. Själva pysslandet är roligare än att dekorera med slutresultatet känner jag. Oftast i alla fall. För två år sedan gick halva december åt till gammaldags smällkarameller och annat papperspynt. Tack och lov åt mössen upp det så jag behövde aldrig bekymra mig över om de förtjänade ett andra år i granen.
 
Nu ska jag dammsuga glitter!
 
Kramar

3 kommentarer:

Anna sa...

Ser. Fram emot att få se ert julpyssel! Jag behåller inte allt jag gör. Vissa saker har jag kvar, något slängs, annat ges bort och vissa har jag kvar som modeller om jag julpysslar med andra.

Anonym sa...

Hej:) har nyss hittat hit, vilken mysig blogg du har:) skulle vara roligt med en presentation så man vet lite mer:)

Kram Görel

Jul i Laloland sa...

Ska bli kul att se resultatet när det torkat!

Jag pysslar faktiskt helst saker som går att använda igen - som t.ex. de där ljusfatet jag gjorde för några veckor sedan. Papperskraffs och sånt är jag inte så intresserad av. Det måste vara fint och inte se "dagis ut" (om det inte är barn som gör det såklart). Annars så pysslar jag nog en del som jag ger bort. Julkorten skickar vi, tags sätts på paket, ljus etc, blir klappar...
Jag har några smällkarameller kvar som jag gjorde för några år sedan dock, men det är nog det enda.