fredag 11 oktober 2013

Pumpapynt och helgplaner

 
Äntligen helg!
 
Firar in helgen med att dekorera köket med pumpor från den egna odlingen. Riktigt kul var det att odla pumpor för jäklar vad de växer. 12 prydnadspumpor och 2 haloweenpumpor blev det. De stora pumporna ligger och mognar till sig i verkstan i väntan på att förvandlas till ljuslyktor om några veckor men de felsta  prydnadspumporna fick komma in i värmen. Lite höstigare känsla blev det direkt av dessa härliga små konstverk.
 
Vad har ni för roliga planer i helgen? För min del blir det en loppistur och hallrenovering. Det ena roligare än det andra. Jag väntar spänt på att alla favoritloppisar ska börja plocka fram julsakerna för då jäklar ska det fyndas. Det jag inte vill ha själv säljer jag vidare på Tradera, för där ser man tydligt att det är fler än vi julbloggare som är tokiga i julsaker och de betalar bra för äldre julprylar. Ett tips till er som sitter inne med mer julsaker än ni behöver - sälj det! Alltid bra med ett extra tillskott i julklappskassan.
 
Njut av dagen och helgen!
Kramar
 

 

4 kommentarer:

Johanna sa...

Har du köpt frön eller tagit rätt på frön från prydnadspumpor du haft tidigare?

Amandas jul sa...

Superläckert! :) Här blir det lugnt i helgen, vi ska bara dona på lite utomhus och börja måla i barnrummet.

Maries strålande jul sa...

Fina pumpor och visst är det extra roligt när man har odlat dem själv. Minns första året vi hade sått pumpor och de hade brett ut sig flera meter ut på gräsmattan när vi var på semester. I år fick det dock bli köpepumpor.

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

Bra jobbat!
Kom att tänka på en snygg pumpa som Therese gjorde för några år sedan, denna tror jag att du skulle gilla:

http://lurans.blogg.se/2011/october/var-pumpalykta.html

Kram