tisdag 29 oktober 2013

Glittrigt pyssel

 

Så här gick det till när vi gjorde glittriga ekollon till Lilltjejens gran igår.
Idén kom från Sweet Pauls julmagasin 2012. Om ni har missat Sweet Pauls webbtidningar så in och kika bums för julinspiration.
 
Som sagt var tanken att jag skulle göra dessa redan förra året men bristen på ekollon satte käppar i hjulet. I år var jag däremot ute i god tid och fick med mig några stycken hem. Det var väldigt svårt att hitta ekollon som satt ihop med sin "hatt" så de flesta hattar plockades separat. Tänk bara på att se till att hatten har en liten del att fästa snöret i. Vi penslade på lim och rullade dem i glitter. Låt torka. Limma sedan på en passande hatt och knyt därefter ett tunnt snöre i hatten. Klart! Med facit i handen hade det underlättat med ett tunnare lim, helst spraylim för det klumpade sig lite om man inte var tillräckligt lätt på handen vilket min fyraåring inte var. Till nästa gång ska jag införskaffa fler färger på glittret. Provade att rulla dem i ett grövre glitter men då såg de ut som de var angripna av mögel så de slängde vi. På grund av brist på rosa glitter som Lilltjejen önskade fick två pärlor av den lite större modellen hoppa in som ersättare. Det funkade fint det också.

Bara snöre som saknas på bilden under. Och fler färger. Och en gran att hänga i såklart. Hoppas kunna bjuda på bilder när de hänger där de ska. Så länge man inte har något emot att få glitter överallt är det här ett väldigt bra pyssel att göra tillsammans med barn. Lika spännande att leta ekollon som att rulla dem i glitter.

Kramar


 

3 kommentarer:

Amandas jul sa...

Men fint! Kan tänka mig att lilltjejen uppskattade dom :)

Johanna sa...

Fint! Är inte så förtjust i glitter dock, brukar ha glitter i hela huset när barnen pysslat!

Linda / Candy Christmas sa...

jättefina.. synd här inte finns några ekollon.