tisdag 1 oktober 2013

Fuck cancer!

Välkommen oktober!
 
Oktober är den rosa månaden i Sverige. Tomtens dotter skrev ett inlägg om den tidigare idag och jag hakar på. Kampen mot bröstcancer är extra viktigt för mig. Just idag opereras min mormor för just bröstcancer. Tänk att en liten, liten knöl på ynka 5mm kan orsaka så stora problem. Operationen är inte värst, det är den långa väntetid efteråt innan vi får veta om det spridit sig.
 
Så därför uppmanar jag alla läsare att undersöka brösten ordentligt. Även om ni inte gör det regelbundet som är det bästa så passa på att göra det nu, avboka inte era mammografitider även om ni har roligare planer (om ni är i den åldern då man får kallelse till mammografi) och spring och köp ett Rosa band (finns på bla ICA och Åhléns och kostar 25kr). Årets Rosa band har en snygg design gjord av mor och dotter Billgren. Elsa Billgren är Sveriges okrönta vintagedrottning och känd från Äntligen hemma.

 
 
Var rädda om er och brösten!
 
 

5 kommentarer:

Jessica sa...

Bra och viktigt inlägg!
Jag hoppas din mormor får goda besked. Vet hur sådan där väntetid kan tära sönder en och ens anhöriga.KRAMAR


Emelie - Jul i Tomteverkstan sa...

Så otroligt bra inlägg! Jag tycker det här är jätteviktigt att uppmärksamma och det här skänker jag alltid en större summa pengar till varje år. Hoppas din mormor får fint besked när allt är klart, min mormor lades faktiskt också in just idag och påbörjade en cellgiftsbehandling, så jag hoppas båda våra nära besegrar den här vidriga sjukdomen! kram

Olivia - LJUVA JUL sa...

Bra att sådant tas upp! Viktigt och bra inlägg :)

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

Håller tummarna för din mormor. Som du säger... Nu börjar den jobbigaste tiden. KRAMAR i mängder

Victorias Jul sa...

Hoppas det går bra för din mormor, håller tummarna