fredag 4 oktober 2013

Fint till glöggen

 

 
Vill börja med att tacka för all omtanke efter förra inlägget. Stor kram till er!

Förstår inte var all tid tar vägen, den bara springer iväg och jag skulle vilja skrika "STOPP" och dra i nödbromsen. Utemöblerna väntar fortfarande på att få komma in, pelargonerna utomhus hänger på sista versen och jag så var det ju det här med syrénhäcken som skulle anläggas i oktober. Istället för att göra just detta målar jag fönster på löpande band, bara en strykning kvar nu sen är jag klar för i år. Sen är det lite andra målarprojekt som också ska bli klara och efter det kan jag börja förbereda vintern utomhus. Härligt med frost nu nästan varje morgon. Inte lika härligt är morgonkylan inomhus som kräver minst ett extra lager kläder och de obligatoriska raggsockorna om man är en fryslort som jag. Lyckligtvis är det bara jag i familjen som tycker att det är kallt om tårna så ingen har protesterat när jag drar mig mig för att sätta på elementerna. Direktverkande el är döden för plånboken. Tack och lov för varmluftspumpen som går varm här hemma sedan några veckor tillbaka.
 
 
Nog om det. Förra veckan visade jag ju lite bilder på en del av mitt julporslin. Nu tänkte jag fortsatta lite på samma linje och visa det mest onödiga jag har i skåpen, nämligen mina glöggserviser. Fem stycken har jag, sammanlagt är det väl ca 50 koppar i en familj där endast två dricker glögg. "Perfekt till glöggfest" tänker du då. Helt sant, och det var väl tanken från början. Men så många glöggfester har det tyvärr inte blivit. En gång om året bjuder jag på glöggprovning och då är vi hela, hör och häpna, fyra personer. Förra året fick jag för första gången användning för samtliga serviser (dock inte alla koppar). Det blev lite extra lyxigt att använda en ny typ av kopp för varje ny glöggsort som testades. Lättare att hålla isär dessutom.
 
 
 
De flesta av glöggmuggarna är egentligen gamla moccakoppar, men eftersom ingen människa dricker mocca längre så är kopparna som gjorda för glögg. Fina fat till pepparkakorna fick jag på köpet. En sak jag inte kan förstår är varför glöggmuggar är så små?
 
Nu ska jag ta tag i fredagsstädningen!
Ha en kanonhelg alla vänner och njut av solen.
 
Kramar
  

4 kommentarer:

Amandas jul sa...

Här har vi också en del kvar att göra innan snön kommer, partytältet ska rivas och utemöblerna tas undan, PLUS oljas in. Måste hinna...

Håller med dig angående storleken på glöggmuggarna. Vi brukar ta kaffekoppar ibland istället för att springa och fylla på hela tiden :)

Trevlig helg!

Jul i Laloland sa...

Ibland, men bara ibland, är jag glad att vi "Bara" har balkong, men det tog två dagar att rensa undan, städa och bära upp allt på vinden. Men nu är det gjort och det är väldans skönt.

Alltså de där små glaskopparna....åh, jag fick ett hugg i hjärtat så fina. Älskar sånt där runt och bulligt, men de vita är också helt underbara.
Personligen älskar jag att dricka både kaffe och glögg ur s.k. "tantkoppar", men ja, kaffet svalnar fort och det får bli många koppar för att få i sig "en", men ändå, charmigt.

Kirsi sa...

Haha jag hade också en jätte servis... Typ 24 glöggmuggar... Gav bort den till några ungdomar som tänkte precis så där som vi gjort... Bra att ha till ett glöggparty. Nu har jag 6 muggar och blir vi fler går det ju ta vanliga muggar också. Själv dricker vi från Eva Solo glas.

Johanna sa...

Vi har bara en glöggservis, med 4 små muggar samt russin och mandelskålar. De räcker inte. Fast maken och jag brukar dricka ur de större muggarna/skålarna som är avsedda för russin och mandel. Glöggmuggar är för små!