torsdag 19 september 2013

Nygammal julburk sätter fart på fantasin

 
 
Den här burken är ett annat gratisfynd från mormors vind. Jag har flera gånger sprungit på just den här burken från Gevalia på antikbutiker och dyrloppisar och tänkt att "Den ska med mig hem!" för att sedan ställa tillbaka den snabbt som attan när jag sett prislappen. Men så låg den bara där, på vinden, i en kartong. Det blev ett litet glädjustjut det ska erkännas.
 
Vad jag ska ha i den är ännu oklart - ännu fler pepparkaksformar, kakor, julgodis eller kanske julkaffe som den faktiskt är ämnad för. Nöjd är jag i alla fall över mitt gratisfynd. Bilden på burken är både otäck och magisk på samma gång och jag börjar genast att fantisera ihop en liten julig historia i huvudet. Om de talande björnarna, snöriket och barnen som hamnat i denna förtrollade värld natten innan julafton. Lite Narniafeeling på den historien blandat med en berättelse som jag bara minns fragment av från barndomen. När jag var yngre hade jag faktiskt en dröm om att skriva just barnböcker, min fantasi har alltid varit i vildaste laget. Men Gevaliaburken kanske bidrar till en och annan godnattsaga när barnen ska sova framåt december, när snön och vindarna viner utanför fönstret. Då ska jag komma ihåg de talande björnarna.
 

 

4 kommentarer:

Cajsa sa...

Vilken fantastisk burk! Måste genast springa på loppis och se om jag hittar en. Magisk!

Axelina sa...

Helt underbar burk! Jag vill ha! Måste bli bättre på att gå p loppis och sånt känner jag! :)

Nilli sa...

Den var ju helt fantastiskt fin! *lite avis* ;)

ANNA sa...

Vilket fyyynd!!! Jag har sett den gå DYRT på Tradera å visst är den toppenfin. Fint med jul/vintergrejer som inte är tomteröda cokså.