måndag 9 september 2013

Kärleken till gamla pepparkaksformar

 
Hej på er!

Ny vecka, tya tag. Började måndagen med en försovning, jag avskyr att börja dagen med stress. iväg till dagis kom vi i alla fall och efter en veckas inskolning som gick som en dans är Lillebror nu redo för hösten med 15 timmar i veckan på dagis precis som Lilltjejen. Lite lagom sådär. Några dagar hemmamys och några dagar dagisbus. Dessa 15 timmar är heliga för mig, så mycket som ska hinnas med men ändå ingen annan att ta hänsyn till än mig själv. Idag har det målats lister, skrapats och målats byrå och så lite tvätt på det. Skön dag med många koppar kaffe har det blivit och nu ett liten inlägg i bloggen innan det är dags för hämtning.

Även om jag ibland längtar efter lite kyligare luft och höstrusk så njuter jag till fullo av sensommaren. förra veckan var jag på mellansveriges bästa loppis i grannstaden, så mycket fint och så galet billigt. Något jag alltid kikar efter på loppis är pepparkaksformar. Helst den gamla varianten i zink med små handtag på. I antikaffärer brukar de vara hutlöst dyra men ibland har man tur de de säljs för en femma styck. Här hemma kommer barnen aldrig behöva slåss om kakformarna, jag har så det räcker till hela kommunen. Smala, tjocka, sneda och vinda. Charmiga till tusen. Det svåra är förvaringen. Två fulla burkar har jag med det räcker inte riktigt till, de ramlar titt som tätt över kanten. Men ändå kan jag inte låta bli att köpa fler. Här är några av sommarens nytillskott. Jag älskar den taniga lilla granen.
 
Kör ni på samma formar varje år eller köper ni nya/gamla?
 
Kramar
 
 
 
 
 
 


2 kommentarer:

Johanna sa...

Jag har köpt lite nya de senaste åren för att glädja barnen, men mest otraditionella, typ krokodiler osv. Har också för många...

Michaela sa...

Mina pepparkaksformar är ärvda från mormor <3
Förutom att de är maxade med charm är formarna fulla av minnen... Oslagbart!