onsdag 18 september 2013

Julklänning á la 1950-talet


Jag älskar vintage.
 
Första gången jag provade en vintageklänning anno 1950 så var jag fast. Det ska tillägas att detta var inte alls många månader sedan och nu är jag lycklig ägare till uppåt 100 klänningar till. Och nej, jag har inte bränt familjens besparingar på klänningar. De var helt gratis. Nästan alla. Klänningarna kommer från min mormors vind där jag har spenderat många av sommarens dagar och rotat runt i garderober, koffertar och påsar. På den vinden fanns nämligen kläder från inte mindre än fem generationer. Där började min förälskelse för gamla kläder. Dock är jag inte lika kurvig som mina förfäder så endast ett fåtal av klänningarna har fått flytta in i min garderob .Resten har jag andra planer för. Idag tänkte jag visa en vintagefavorit. Den här bomullsklänningen från 50-talet har jag tyvärr inte hittat på vinden, den har jag köpt. Det var en sån klänning som jag bara var tvungen att köpa för den andas vinter och jul. Färgen är frostigt blå och vit och mönstret som är som synes iskristaller och snöstjärnor. Som gjord för att baka pepparkakor i tänkte jag. Kanske till och med en blivande julaftonsklänning.  Med ett par tjocka grå raggsockor till. Det blir alla tiders det.
10 kommentarer:

Tess sa...

Åhhh jag vill se flera :))))

Olivia sa...

Vilket vackert mönster och härlig färg :)

johanna sa...

supervackert :)

Josefine. sa...

Åh så vacker! Visa gärna mer! :)

Jul i Laloland sa...

WOW!
Supersnygg och vilken ynnest att få "shoppa" på mormors vind.
Årets julaftonsklädsel eller glöggmingel-klänning???

Victorias Jul sa...

Snygg

Nilli sa...

Den var verkligen jättevacker!

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

Fantastisk!! En sån skulle jag också kunna tänka mig. Jag älskar 50-talsstilen. Både rockabilly och preppy är bara så fantastiskt (och väldigt smickrande för figuren, när man som jag har snygga tuttar men hemsk mage och rumpa haha)

Du kommer att vara klart snyggast på glöggminglet!

Kram

Pilgrim sa...

Så otroligt vacker, perfekt julklänning!
Kram Hélena

Anna sa...

Superfin! Absolut en julaftonsklänning med raggsockor till eller varför inte ett par snygga finskor till !?