lördag 28 september 2013

Google gör bilderna grådassiga i bloggen

Är det fler som märkt av att bilderna helt plötsligt blivit gråa och tråkiga när man lagt upp den i bloggen? Detta gäller bara oss med Blogger (blogspot). Tydligen någon autoredigering som Google hittat på. Det syns väldigt tydligt när man mest har ljusa bilder som jag har, stor skillnad när man jämförde originalbilden med hur de ser ut nu på bloggen. Supertråkigt! Men jag tror att jag hittat en lösning på problemet. Det verkar bara som att de senaste veckans bilder som ändrats, har fått byta ut de flesta. Men som sagt, hoppas att mina lilla lösning fungerar i längden.
 
Ha en fortsatt fin lördag!

4 kommentarer:

Anna sa...

Jag har också märkt det, supertråkigf! Fick göra om min header pga av det. Har du kört med någon av varianten som finns på www.mokkasin.blogspot.com eller kommit på en tredje bra variant?

Maries strålande jul sa...

Jag har haft det problemet förut men med annat webbhotell, då berodde det på att deras program för att minska bilderna vilket gjordes automatiskt inte var det bästa. Ifall jag själv förminskade bilderna till rätt storlek innan jag laddade upp dem blev det bättre.

Annas Strålande Jul sa...

Jag märkte också det. Google ska då alltid vara där och pilla och förstöra det som redan fungerar bra.

Dock blev det bara autoredigering på de bilder jag laddade upp till blogger. När jag provade att ladda upp bilden till en annan bildhostsida (typ tinypic eller imageshack) och sedan valde att lägga in bilden via URL:en så slapp jag autoredigeringen.

Nilla Tankebubblor sa...

Läs här:
http://mokkasin.blogspot.se/2013/09/det-ar-som-en-molnhimmel-som-aldrig-tar.html