söndag 1 september 2013

Finaste adventsljusstakarna, lite höst och renovering på det


 
 
Hej 1 september!
 
Nu är det höst på riktigt. Vi kickstartar hösten med en veckas dagisinskolning för Lillebror med start imorgon. Följt av dagisfotografering på torsdag och därmed var några julklappar avklarade. Bara att hoppas att fotografen lyckas bättre än jag med att få mina barn att titta in i kameran och så någolunda tillfreds ut med livet.
 
Förra året köpte jag två stycken adventsljusstakar när vi var på det årliga besöket i Ullared. Jag hade en från början som ramlade i golvet och brann upp. Så jag köpte två nya, för maffigare ljusstakar än Svaneholm får man leta efter. De kom aldrig upp förra året pga dåvarande lägenhetens minst sagt rangliga fönsterbrädor så de fick snällt ligga nerpackade i väntan på flytten till huset. Nu har vi ju som bekant flyttat och jag håller som bäst på att vitmåla alla fönster i vardagsrummet (rena döden). Då helt plötsligt slog de mig att Svaneholmsljusstakarna kanske inte alls passar i vårat nya hus eftersom att fönstren är mycket mindre. Som sagt är de minst sagt maffiga, mycket större än vanliga ljusstakar och kräver därför sin plats. Så jag upp i garderoben och rotar fram dem snabbt som attan och ställer dem i fönstret, och tänka sig de passade alldeles utmärkt. Var lite sugen på att tända dem och dra av en julsång bara för att men någon måtta får det vara så jag hejdade mig och stoppade tillbaka dem i kartongen. Tänk att nästa gång de ser dagens ljus då är det banne mig jul på riktigt.
 
Pssst: Ser ni våra fina nya tapeter i Lilltjejens rum som kom upp häromdagen. Jag ville ha den i sovrummet men hon vann matchen så nu pryder den en av hennes väggar istället. Men inte gråter jag över det, nu får jag möjlighet att förkovra mig i andra favorittapeter. Lite lister bara så är ett av husets rum 100% klart.
 
Njut av dagen!

4 kommentarer:

Victorias Jul sa...

Snygg tapet, vi har precis tapetserat klart i sonens rum och ska nu sätta upp lister där också sen är det klart. Men det kom lite dörrbyten i vägen.

Jul i Laloland sa...

hahahaha, fick en bild av hur "du" helt tokig går loss på stakarna, julsången, gammal bortglömd knäck och halsar direkt ur glöggflaskan och familjen kommer in....

Hur som så ser de supersnygga ut och dotterns tapet likaså. Ser fram emot att se huset till jul =)

Stina sa...

Superfin tapet! Kan mycket väl tänka mig den på en vägg när jag flyttar hemifrån :)

Hoppas på bilder av ljusstakarna när julen närmare sig!

Anna sa...

Håller med de andra om att tapeten i din dotters rum är fin! Ser fram emot att få se lite jul i ditt/ert nya hem och kanske fler favorittapeter!