måndag 16 september 2013

Ett kuligt fynd!

Hej!

Hoppas att ni mår finfint. Här hemma huserar höstens första förkylningsvisrus. Därav den lite fattiga uppdateringen av bloggen. Den ena är mer sjuk än den andra. Maken är såklart sjukast. I alla fall enligt honom själv. Fattar inte grejen med förkylda karlar. Förkylningen till trots har jag målat hela dagen, med en rinnande näsa men med en bra ljudbok på så var det faktiskt ganska avkopplande. Ikväll ska Lilltjejens rum inredas. Äntligen! Känner att jag inte har kommit i rätt flow än när det gäller bloggen. Lite svårt att hitta inspiration så här tidigt på säsongen tycker jag. Speciellt när man inte är någon tjuvstartare utan vill suga på karamellen när det gäller glögg, bakning, pyssel etc så länge som möjligt.

 
Jag är en riktig loppisnörd. Jag går verkligen igång på att leta efter "The fynd" och i sommar har det fyndats mer än någonsin. Och alltid håller jag ett extra öga öppet för eventuella gamla julsaker (som att jag behöver mer) som ofta nästan är gratis. Jag ränner på loppisar, synar auktionskataloger, rotar runt i antikbutiker och i skåp och gömmor på min mormors vind. Även två antikmarknader har besökts, varav favoriten är i Nora första onsdagen i juli, och vi for dit för nionde året i rad. Mycket är dyrt, men då jag tydligen har så dålig smak att det jag vill köpa ofta klassas som "skräp" har jag en tendens att fynda billigt.


Dessa två lådor till exempel. Jag köpte dem enbart för lådornas skull, utan tanke på innehåll. I dessa ska jag förvara mina finaste julkulor som idag ligger inlindade i tusen lager bubbelplast. Jag fick dem för 20kr styck. Billigt tyckte jag. Ännu billigare kändes det när jag en stund senare öppnade dem och såg att de innehöll gamla antika julkulor. Kanske inte de finaste färgerna men ändå gamla, nötta, charmiga och fulla med julgransminnen. Nästa år är det dessa som ligger i tusen lager bubbelplast så att mina finingar får sova värdigt i vackra askar, inlindade i silkespapper, under sommarvilan.  Dessutom är det lite roligare att packa upp saker som ligger i fina askar. När de ligger och är vackra tillsammans så man nästan blädas av dess skönhet och julkänslorna liksom rusar runt i kroppen. Det gillar jag.
 
 

4 kommentarer:

Annas Strålande Jul sa...

Åh så fina! Vi hittade en massa antika julgranskulor av alla de slag för ungefär samma pris för några år sedan och de gör sig så fina i granen! Det är så charmigt med gammalt pynt, det är som om de bar på en egen liten historia.

Victorias Jul sa...

Fina lådor sådana skulle jag också vilja ha till mina fina kulor som även de ligger i bubbelplats. Håller med dig om att det är lite svårt att hitta något intressant att skriva om så här tidigt på året vill inte heller börja allt för tidigt men i år har jag börjat lite med julpysslet så att jag ska hinna med

ANNA sa...

Jojo, dålig smak *himlar med ögonen* Jag tycker du verkar ha toppenfin smak jag.

Men visst är det kul när "alla andra" ratar fingrejerna och vi som fattat ;) kan håva hem dem för småpengar.

bina sa...

ååh vilka fina bilder du tar, alltså!!! har precis startat en egen julblogg för att jag blev alldeles för inspirerad av alla mysiga bloggar. :) kunde inte hålla mig!