måndag 2 september 2013

Dekorera med julböcker

 
Hej!
 
Jag tycker om att använda böcker som dekoration, speciellt gamla nötta biblar fungerar finfint att ha under en blomkruka eller en lampa. Jag har minst sagt många julböcker, de flesta förvaras i en bokhylla i lilla biblioteket fram till jul då de åker fram på tavellister och ligger lite överallt så att de är lättillgängliga när man vill julmysa framåt kvällen. Favoritböckerna finns framme året runt  "Vintage by Nina Christmas", "En touch av Frankrike" och "Tildas vintereventyr". De är så vackra med sina pastelliga färger så de är som gjorda för att ligga framme hemma hos oss. Ingen kan ana att det faktiskt är julböcker så länge man inte bläddrar i dem. Två av böckerna inköptes förra året och den ena kom Tomten med. Ärligt talat har jag inte hunnit bläddra så värst mycket i dem så det ser jag fram emot att göra i år - för vackra som sjutton är dem.
 
Just det där med böcker kan tyckas överskattat nuförtiden med alla bloggar och Pinterest som fullkomligen öser ut julinspiration och vackra bilder. Men ändå, det är något speciellet med vackra böcker. Visst, de tar lite plats, hinner bli rätt dammiga mellan läsningarna och det är rena döden med fulla bokhyllor när man flyttar. Men att öppna en ny bok (eller en välanvänd, lite sliten, favorit med för den delen) som luktar lite speciellt så där som böcker gör och man får bläddra, läsa lite och följa den röda tråden genom boken och njuta av de vackra bilderna, det skulle jag inte byta mot alla nätbilder i världen. Dessutom vet man alla timmar som författaren lagt ner på en bok och bara det gör det hela lite extra värdefullt.
 
Tänk att någon gång få ge ut en egen bok som är vacker rakt igenom, fyllt med sådan som man sjäv älskar. Det vore drömmen.
 
Har ni någon favoritbok inom kategorin julen?
 
Kramar
 
 3 kommentarer:

Stina sa...

Har ännu ingen favorit "Jul-bok", men kan tänka mig att någon utav de de du nämnde kommer bli en stor favorit!

Vart kan man köpa "Vintage by Nina Christmas" och "En touch av Frankrike"?

Anonym sa...

Jag älskar framför allt Hannu Sarenströms 'Vinterkalas' och Nigella Lawsons 'Nigella Christmas'! De böckerna har inte bara recept etc utan förmedlar också en underbar julstämning:) Faktum är att jag faktiskt ställde fram de idag på tavellisterna...
MVH
Ann-Charlotte

Erica AKA tomtens dotter sa...

Håller med ann Charlotte ovan om nigella. Det är den bok jag drar fram när jullängtan kommer lite för tidigt. Just eftersom det är engelska recept kan jag ju inte relatera till dem till 100%. Vilket för att det är en helt legitim tjuvstart :-D
Sen är det mysiga bilder och roliga anekdoter till i princip varje recept. Köp